Hedeselskabet jubler: Første certificering for biodiversitet er i hus
Hvis man går en tur i Den Jenssen-Buchske plantage på den jyske hede, er det ikke utænkeligt, at man lægger mærke til lidt ekstra summen i krogene.
Skoven, som ejes af Hedeselskabet, har opnået den anerkendte tillægscertificering fra FSC inden for biodiversitet. Og det er noget, der fylder direktør for Hedeselskabet, Torben Friis Lange, stolt.
- Hvis vi skal være troværdige i vores ambition om at bygge en bæredygtig fremtid med naturen som partner, bliver vi nødt til at tage vores egen medicin, udtaler han i en pressemeddelelse.
Hedeselskabet har arbejdet frem mod certificering gennem såkaldt land sparing, som i simpel forstand indebærer at "afsætte plads til naturen". Mere specifikt 58 hektar, som nu udgør en biodivers oase midt i den 388 hektar store plantage. Og selvom man nu har givet plads til langt flere sommerfugle, svampe og egekrat i et område, så er det sket uden at forhindre arbejdet i de resterende 330 hektar skov.
Og det vækker glæde hos Laura Bjerre Jordans, der er skovfoged i HedeDanmarks certificeringsteam.
- Jeg er glad for, at vi i Hedeselskabet har valgt at dedikere så stort et areal til projektet uden at gå på kompromis med at dyrke produktionsskov i resten af området. Ved at arbejde med land sparing har vi sat naturen fri på de arealer, hvor biodiversiteten rigtigt kan få lov til at folde sig ud, og samtidig bevare produktionsskoven på de resterende arealer, udtaler hun.
Hedeselskabet gik tidligere i år sammen med Træ- og Møbelindustrien, Dansk Skovforening og Skovdyrkerne om kampagnen 'Takket være skoven' i det nyetablerede Partnerskab for Dansk Skovbrug.