23948sdkhjf

Ny CNC-maskine skal styrke FGU-elevers teknologiforståelse

Nyindkøbt Homag CNC-maskine skal give eleverne på FGU Midt-Vest mulighed for at udvikle sig inden for avanceret produktion og teknologi

Det varede ikke længe før en af de unge på FGU Midt-Vests Byg og Bolig linje i Herning kastede sig over den spritny CNC-maskine, som skolen fik leveret for nylig. Den unge elev, Jonas Mendgaard fra Sunds, programmerede således den avancerede maskine til at producere radiatorskjulere med ikke færre end 3.500 huller. En uoverkommelig opgave, hvis man kun råder over en boremaskine, men en beskeden udfordring for den lodretstående CNC-Drillteq V200 fra Homag.

Men, det drejer sig ikke blot om at kunne bore mange huller. På FGU i Herning betyder den nye maskine især en styrkelse af og øget fokus på elevernes teknologiforståelse.

Faglærer i FGU's Byg og Bolig afdeling, Nikolaj Rinder, ser store potentialer i at integrere CNC-maskinen i elevernes afgangsprojekter ved afslutningen af deres forløb for at styrke deres teknologiforståelse og forberede dem til fremtidige uddannelser og karriereveje på EUD.

Skolen betragter derfor den nyindkøbte Homag CNC-maskine som et centralt element i styrkelsen af uddannelsen på Byg og Bolig-linjen med særligt fokus på teknologiforståelse og i forhold til at give eleverne en unik mulighed for at udvikle sig inden for avanceret produktion og teknologi.

Skolelicenser til woodWOP

Maskinen er indkøbt med økonomisk støtte fra Nordea Fonden og det er de to account managere fra Homag, Christian Brand og Keld Christensen. som har stået for kontakten til skolen i forbindelse med valg og levering af maskinen.

Målrettet uddannelsesforløb

FGU Midt-Vests overordnede mål er at kvalificerer elever til fortsat ungdomsuddannelse og/eller job. Skolen henvender sig til unge under 25 år og hjælper dem med at afklare deres uddannelsesmæssige fremtid. Der tilbydes en bred vifte af faglige retninger, hvor der lægges stor vægt på praktiske erfaringer og praktikophold.

På Byg og Bolig linjen arbejder eleverne med forskellige typer af håndværk og er en aktiv del af produktion og service inden for træfagene tømrer/snedker. Udover at lære at bruge værktøj og maskiner på en sikker og forsvarlig måde, lærer eleverne at forstå en tegning, vælge de rigtige materialer, udregne priser og aflevere et godt stykke arbejde til kunden. En del af produktionen og praksis på linjen består af kundebestilte produktions- og reparationsopgaver.

Forløbet på FGU peger videre med uddannelse/job som bl.a. tømrer, bygningssnedker, maskinsnedker, møbelsnedker, bygningsmaler, ejendomsservicetekniker, pedel og lignende.

Kilde: FGU Midt-Vest

- Sammen med faglærer Nikolaj Rinder på Byg og Bolig linjen og direktør Janne Mylin, FGU Midt-Vest, fandt vi frem til en mindre CNC-maskine som kunne opfylde skolens ønske om at øge mulighederne for at styrke elevernes teknologiforståelse.

Sammen med maskinen er der leveret skolelicenser til CNC programmeringssoftwaren woodWOP, så eleverne kan arbejde med designs på deres computere og efterfølgende realisere deres ideer på CNS-maskinen, oplyser Christian Brand og Keld Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109