23948sdkhjf

Vinylen vandt i Glostrup

Træ har måttet vige pladsen for vinyl i Glostrup, hvor 54 arkitekttegnede boliger er under opførelse. Ifølge gulvleverandøren er det udtryk for en tendens inden for nybyggeri

54 nye boliger skyder netop nu op i Glostrup, hvor et DGNB-certificeret byggeri er under opførelse.

De nye boliger er designet med henblik på moderne og ressourceeffektive løsninger, og valget af materialer har derfor spillet en central rolle i udviklingen af boligerne, hvor der er lagt vægt på at finde balancen mellem praktiske og miljøvenlige alternativer.

- Vi har fokuseret på at vælge materialer, der samlet set kan sørge for, at projektet lever op til kravene i certificeringen, og at vi således undgår unødig miljøpåvirkning. Samtidig har vi skullet tænke over, at boligerne skal anvendes til udlejning, så materialerne skal være praktiske og nemme at vedligeholde – vel at mærke uden at vi går på kompromis med udseendet, siger Ali Aktas, projektleder hos GVL Entreprise, i en pressemeddelelse.

- Eksempelvis var boligerne oprindeligt projekteret med trægulve, men da vi undervejs kiggede på valget af specifikke materialer, viste der sig at være bedre alternativer. Her var Novego-vinylgulve et mere praktisk og vedligeholdelsesvenligt valg, som samtidig til forveksling ligner og føles som et trægulv med dets struktur, mønster og nuance, forklarer han videre.

Flere tænker på vedligehold

Og at vedligehold er begyndt at fylde mere i overvejelserne, er en tendens, man genkender hos gulvvirksomheden Timberman, der har stået for leveringen af de i alt 2.800 kvm vinylgulv.

- Vedligeholdelse er noget, som de fleste gerne vil slippe for – det er tidskrævende og ofte også dyrt, så derfor fylder det i overvejelserne ved nybyg for såvel udlejere og ejere som lejere, siger Alex B. Jørgensen, projektkonsulent hos Timberman.

Tendensen bekræftes af en undersøgelse, gulvvirksomheden har udført i samarbejde med Voxmeter blandt 2.000 boligejere. Her svarer syv ud af ti, at de i høj grad tænker over at vælge materialer, som er nemme at vedligeholde, mens knap halvdelen tænker mere over det end fem år forinden.

- Vi kan også tydeligt se tendensen i efterspørgslen på vores vinylgulve – både til udlejningsboliger og typehuse, men også renoveringsprojekter, hvor mange tilvælger et vinylgulv, fortæller Alex B. Jørgensen, der fortsætter:

- Det hænger formentlig sammen med, at der er sket en stor udvikling af vinylgulve de senere år. Førhen havde vinylgulve et helt andet udseende end i dag, hvor de anses som et attraktivt gulvvalg med en detaljeret finish og lave vedligeholdelsesomkostninger.

De sidste detaljer er ved at blive færdiggjorte, så boligerne står klar til indflytning til november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078