23948sdkhjf

Svensk investor øger andel og forgylder ejerkreds hos møbelproducent

Samtidig har både stifter og direktør solgt ud af deres aktier hos Dan-Form 

I 2020 kom Dan-Form på primært svenske hænder, da investeringsfonden Röko AB overtog 70 procent af virksomheden fra grundlægger Jørgen Mensen. Han beholdt dog stadig ti procent, mens direktør Sanne Protin samtidig bevarede sine 20 procent. 

Nu øger Röko AB så endnu engang sin andel i den nordsjællandske møbelproducent - denne gang til 90 procent. 

Det fremgår af CVR-registret. 

Administrerende direktør hos Dan-Form, Sanne Protin, bekræfter ændringen og understreger, at den er sket helt og aldeles uden dramatik. 

- Det har hele tiden været planen, at Jørgen Mensen efter tre år skulle sælge sine resterende ti procent. Og så har jeg personligt valgt at gøre det samme, siger hun til Wood Supply. 

Dermed er Dan-Forms stifter endegyldigt ude af den virksomhed, han stiftede i 1992, mens Sanne Protin fra juni 2024 ejer ti fremfor 20 procent. Hun forsikrer dog, at det ikke betyder, at hun på nogen måde er på vej væk fra Dan-Form. 

- Tværtimod, siger hun. 

- Jeg har ikke nogen planer om at forlade firmaet. Det her kommer ikke til at forandre noget. Jeg fortsætter som CEO og er superglad for at stå i spidsen for Dan-Form. Jeg har været her i 25 år, og jeg tager gerne 25 mere - især når fremtiden ser så lys ud, som den gør. 

Skrumpet overskud

Kigger man på 2023 var der dog ikke lutter lagkage på menuen hos møbelproducenten, der måtte se bundlinjen blive skåret mere end midt over. 

DAN-FORM A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 33,6 65,0 43,8
Resultat af primær drift 25,8 56,5 36,5
Resultat før skat 25,6 56,3 36,7
Årets resultat 20,0 43,9 28,6
Balancestatus 36,6 61,2 47,6
Egenkapital 32,0 55,0 39,6
Antal ansatte 12 12 12
Kilde: CVR

Det skyldes ifølge Sanne Protin "samme kedelige historie", som hos resten af branchen: 

- Fyldte lagre, manglende kunder og efterdønninger fra de købelystne Covid-tider, forklarer hun.

- Men når det så er sagt, så er jeg bestemt ikke utilfreds. De kunder, vi møder, virker lidt trætte af at høre den samme gamle sang. De er interesserede i vores design, og hvad der rører sig der. Jeg tror, vi skal til at tale om, at vi er ved at vende tilbage til normalen, fremfor at krisen raser. 

2023 blev ganske som forventet et mere afdæmpet år, men Sanne Protin kan dog allerede nu konstatere, at 2024 tegner langt bedre for Dan-Form. 

Ifølge hende er det hovedsalig markeder udenfor EU, der trækker fremgangen både nu og fremadrettet hos Dan-Form, hvor direktøren i de kommende år har sat næsen op efter det, hun kalder "kontrolleret vækst". 

- Forventningen er ikke, at vi når tilbage i 2022-niveau i år, men vi kommer tæt på, forklarer Sanne Protin. 

Hun afviser, at 2023-resultaterne hænger sammen med skiftet i ejerandele hos Dan-Form.

Tocifret millionudbytte 

Selvom bundlinjen er svundet ind hos Dan-Form, så holder den sig i den grad oven vande på lige knap 20 millioner kroner. 

Trods tilbagegangen er egenkapitalen samtidig skrumpet med lige knap 23 millioner kroner. Ifølge regnskabet skyldes det udbetaling af ordinært udbytte på hele 43 millioner kroner efter rekordåret 2022. 

Sanne Protin ønsker ikke at kommentere egenkapitalen eller udbyttet yderligere.

Sanne Protin har været administrerende direktør hos Dan-Form siden 2014. Sidste efterår fik hun selskab af en nyudnævnt COO, der blandt andet har 12 års erfaring fra designvirksomheden GUBI. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099