Trio vinder byggeri af skole i Københavns "første bydel med træ"
Som en katalysator for udviklingen af den nye bydel Fælledby på Amager etablerer Københavns Kommune Fælledby Skole. Nu er der sat navn på arkitekt- og rådgiverholdet, som skal forme den nye skole med plads til cirka 1.400 elever og ansatte.
C.F. Møller Architects har sammen med ABC Rådgivende Ingeniører og Learning Spaces vundet arkitektkonkurrencen om skolen, der placeres på kanten mellem Amager Fælled og Ørestad. Det oplyser arkitektfirmaet på sin hjemmeside.
- Vi er glade over at have vundet opgaven med at skabe Fælledby Skole, som skal skabe værdi for både børn og borgere i området, og vi er stolte over at blive betroet denne vigtige opgave, siger Thue Borgen Hasløv, partner, arkitekt og leder af C.F. Møllers konkurrenceafdeling i København, i en pressemeddelelse.
C.F. Møller vandt arkitektkonkurrencen i konkurrence med to andre hold med henholdsvis Henning Larsen, BBP, LYTT, Autens og Rambøll på det ene samt Aart, JJW, Dominia, Gustin og Keingart på det andet. Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.
Fælledby Skoles areal bliver brutto cirka 18.300 kvm plus udearealer på cirka 7.400 kvm. En væsentlig del af skolens udearealer forventes at blive placeret på tag.
Bygningen skal indeholde både fritidsordning, fritids- og juniorklub, samt ungdomsklubfaciliteter. Desuden skal der som en del af skolen etableres en idrætshal og madskole.
Høje krav i træbydel
Visionen for Fælledby er at udvikle Københavns første bydel med træ til de bærende konstruktioner. Skolens vision er en del af denne helhed ved at tænke bæredygtigt både i byggeriet og den pædagogiske vision. Skolens arkitektur skal ifølge C.F. Møller afspejle den bæredygtige vision, og der tænkes i løsninger i forhold til materialer, anvendelse og robusthed.
Fælledby Skole
Fælledby Skole bliver en ny 5-sporet skole (0.-9. klasse), med plads til 1.400 elever og ca. 160 ansatte, i den nye bydel Fælledby på Amager.
Arealet for den nye skole udgør samlet brutto cirka 18.300 kvm. Dertil skal anlægges udearealer til skolen på cirka 7.400 kvm. En væsentlig del af udearealerne til skolen forventes placeret på tag.
Skolen skal indeholde KKFO (Københavns Kommunes Fritidsordning), fritids- og juniorklub, samt et ungeværk (ungdomsklubfaciliteter). Desuden skal der som en del af skolen, etableres en idrætshal og madskole, hvilket medfører at der skal være produktionskøkken og tilhørende spiseområde.
Der skal etableres et fritidscenter på skolen, bestående af en klub (fritidsklub 4.-5. klasse og juniorklub 6.-7. klasse) samt et ungeværk (8. klasse op til 18 år).
Skolen skal ibrugtages medio 2031.
Kilde: C.F. Møller
Der stilles høje krav til skolens CO2-aftryk fra de allerførste skitser, og med et særligt fokus på cirkulær økonomi. Skolen skal certificeres til DGNB Guld
Skolen skal ifølge de nuværende planer ibrugtages medio 2031.