23948sdkhjf

Jysk livstilsmesse fylder 40 - men møbelbranchen bliver væk fra festen

Formland-messen i Herning løber af stablen i denne weekend, men møbelbranchen deltager ikke i samme omfang som normalt

Normalt er en 40 års fødselsdag noget af et tilløbsstykke. Og det er sådan set også tilfældet hos Formland, der med dette års efterårsmesse i den kommende weekend kan fejre fire årtier og hele 80 messer i Herning. 

Men én vennegruppe har i stor stil fravalgt den jyske livsstilsmesse, som både byder på udstillere inden for bolig, mad og meget andet. 

Ifølge projektleder Flemming Andersen er møbelbranchen ikke med som samlet enhed i år. 

- Møbelbranchen er som den øvrige livsstilsbranche presset og har oplevet en stor afmatning efter corona. Dette mærkes også på messelandskabet, som endnu ikke har sat sig efter pandemien, hvilket stiller store krav til os i forhold til nytænkning af indhold, form og udbytte, siger projektlederen.

Flemming Andersen sender dog stadig gerne invitationer ud til møbelbranchen, som han håber at se igen på Formland inden for en overskuelig fremtid. 

- På et tidspunkt håber jeg da, at vi kan byde dem velkommen igen som samlet enhed, og at de kan se det fornuftige i at være til stede på en dansk platform som Formland, siger han. 

Intakt energi trods fravær

Trods møbelbranchens delvise fravær, så byder denne efterårsudgave af Formland ikke desto mindre på et højt antal udstillere, der spreder sig over 10 haller i Messecenter Herning. 

- Vi har et rekordstort antal udstillinger, aktiviteter og faglige oplevelser, så på den måde er energien omkring messen i den grad intakt, selvom både møbel- og livsstilsbranchen er pressede for tiden, lyder det fra Flemming Andersen. 

Hvordan kommer det "pres" til at påvirke Formland?

- Jamen, jeg har i virkeligheden lyst til at sige ikke ret meget. Men det er selvfølgelig noget, vi sætter fokus på særligt i vores foredragsrække - altså hvordan man kan gå til de her udfordringer, som alle i et eller andet omfang kan genkende lige nu. 

40 år er lang tid og værd at fejre. Især i vores branche. Flemming Andersen, projektleder, Formland

Men ellers er det meningen, at Formland Autumn 2024 skal som vanligt være en branchefest, hvor messens tilstedeværelse på tværs af fem årtier fra 1980'erne og frem til dag markeres. 

- 40 år er lang tid og værd at fejre. Især i vores branche, så vi sætter fokus på, hvad design har betydet gennem tiderne, samtidig med at vi faciliterer netværk, vidensdeling og inspiration i langt større omfang end i starten, hvor det i højere grad "kun" drejede sig om at handle og undersøge de enkelte brands, siger han. 

Formland Autumn 2024 afholdes i Herning Messecenter weekenden 17.-19. august. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062