23948sdkhjf

Familiefirma hyrer omtrent 50 ansatte på et år

Virksomheden har brugt et tocifret millionbeløb på at forberede sig på den udvikling, som virksomheden oplever netop nu

Ejerleder Henrik Sørensen og hans kollegaer har travlt. Usædvanligt travlt.

I løbet af året har familien Sørensens virksomhed modtaget mere end 60 procent flere ordrer sammenlignet med samme periode sidste år.

Travlheden og aktiviteten har over et år ført til omtrent 50 vellykkede jobsamtaler, hvorfor familiefirmaet nu råder over hele 170 ansatte.

- Det har indtil nu været et år, hvor vi virkelig har slidt og slæbt, siger Henrik Sørensen.

- Vi har virkelig måtte stå sammen, og specielt den gamle garde i både produktion- og salgsafdelingen har haft travlt med at få lært de nye op, så vi har kunnet levere til tiden.

Den massive efterspørgsel er ret opsigtsvækkende. Den er nemlig opstået i en tid, hvor byggebranchen ellers generelt er ramt af en lavere efterspørgsel.

Forretningshemmelighed er nøglen

For mens ordrerne vælter ind hos vindue- og dørproducenten Vindunor i Hjørring, er den generelle udvikling på byggemarkedet en anden.

Målt i antal kvadratmeter faldt det påbegyndte byggeri med fem procent i andet kvartal af 2024 sammenlignet med første kvartal. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Der har dog - til blandt andre Vindunors held - været en positiv udvikling i antallet af fuldførte boliger. Antallet af etagebyggerier er steget markant, mens enfamilieshuse er i tilbagegang.

De mange boligbyggerier lader til at smitte af på nordjyske Vindunor, der sælger sine produkter til blandt andet håndværkere og projektsalg.

Ifølge selskabets ledelsesberetning ville virksomheden i år også "løfte deres strategiske og taktiske kompetencer til ét eller to niveauer over konkurrencen".

Dette kunne meget vel være årsagen til Vindunors ekstraordinære fremgang i forhold til markedets udvikling.

Henrik Sørensen har dog ikke lyst til at afsløre, hvad disse strategiske og taktiske kompetencer specifikt går ud på. Det forbliver en forretningshemmelighed.

- Men jeg kan sige så meget, at vi er lykkedes med at levere et godt produkt og møde kunderne i øjenhøjde. De gamle dyder som godt købmandsskab, ihærdighed og hårdt arbejde kommer man langt med, siger Henrik Sørensen.

Er ved at slå sit navn fast

Det er 2,5 år siden, at Vindunor opstod for at stå på egne ben efter en lykkelig skilsmisse med Glaseksperten.

Siden da har virksomheden investeret et tocifret millionbeløb i en ny produktionshal, nye maskiner og anlæg samt personale.

For mange år siden i et andet regi oplevede Henrik Sørensen som en "ny" aktør i byggemarkedet at blive fravalgt af en stor kunde, der efterspurgte flere års erfaring og cases.

Lidt ligesom når en nyuddannet bliver afkrævet flere års erfaring for at komme i betragtning til et job.

- Derfor har vi knoklet ekstra hårdt for at gøre os fortjent til at få nogle af de ordrer, der er i markedet. Det synes jeg til gengæld også, at vi er lykkedes ganske udmærket med, siger Henrik Sørensen.

At det går "ganske udmærket" vidner den voksende ordrebog om.

Med et showroom på Sjælland, en udvidet salgsorganisation og et stort promoveringsarbejde har Vindunor også efterhånden slået sit navn fast i det meste af Danmark.

- Vores salgsdirektør, som det meste af tiden er på Sjælland, siger også, at vi er meget mere kendte på Sjælland nu, end vi var for et år siden, da vi for alvor gjorde vores indtog, siger Henrik Sørensen.

Der er dog stadig et stort arbejde foran ejerlederen og de ansatte, før Vindunor har opnået den kendskabsgrad, de drømmer om, fortæller Henrik Sørensen.

Grøn polo og arbejdsbukser

Det er ikke uvant, at direktøren og ejeren Henrik Sørensen er iført en Vindunor-kendetegnende grøn polo og arbejdsbukser.

Ikke kun fordi der er travlt. Men fordi det er den rigtige måde at lede på.

- Ved at være med i produktionen er det lettere at få øje på, hvor vi kan optimere vores processer, arbejdsgange og få medarbejdernes input til, hvordan vi kan forbedre vores arbejde, siger Henrik Sørensen.

- Det skaber også en bedre arbejdsmoral, når direktøren står og sætter glas i rammen, i stedet for bare at se til og kommentere på, hvordan tingene skal gøres, og hvad der skal huskes.

Hvorvidt Vindunor skal opruste med flere ansatte den kommende tid, eller om den nuværende bemanding og arbejdsmoral er nok, kan direktøren ikke svare på.

- Det er et spørgsmål, vi forholder os til løbende. Vi er dynamiske, siger Henrik Sørensen.

Det er man nødt til at være, fordi markedet er meget svingende, fortæller han.

- Men hvis vi skal tage en beslutning om ansættelser eller en anden større beslutning, er det noget, vi kan handle på allerede i morgen, da vi er familieejede, siger Henrik Sørensen.

Han understreger i samme ombæring, at han og ejerfamilien som arbejdsgiver for 170 ansatte er ekstremt bevidste om at tænke langsigtet og ikke træffe forhastede beslutninger.

Vindue- og dørproducenten Vindunor, der holder til på Ålborgvej i Hjørring, er ejet af Henrik Sørensen samt efterkommerne Casper Kjærsgaard Sørensen, Mikkel Nørbak Sørensen og Caroline Nørbak Yder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094