23948sdkhjf

PP-direktør glæder sig over tilbagemeldinger

”Det er dejligt at få bekræftet, at rigtig mange fagfolk er enige med mig”, siger Søren Holst Pedersen om reaktionerne på sidste uges åbne brev til undervisningsministeren.
Under overskriften " Faget læres ude på værkstederne " bragte Wood Supply i sidste uge et åbent brev fra PP Møbler-direktør Søren Holst Pedersen til undervisningsminister Christine Antorini.

Brevet satte efterfølgende gang i debatten, og det glæder PP-direktøren:

- Jeg har i den forløbne uge fået mange positive tilbagemeldinger fra forskellige fronter, og det er dejligt at få bekræftet, at rigtig mange fagfolk er enige med mig i mine tanker om, hvordan man kan gøre erhvervsuddannelserne attraktive igen, siger han.

For Søren Holst Pedersen har hensigten med brevet været at skabe opmærksomhed omkring tre væsentlige aspekter. For det første ønsker han et opgør med de tekniske skolers hverdag, hvor det i dag snarere er skolernes elever, som skal i praktik, end det er læremestrenes lærlinge, der kommer på skole. For det andet ønsker han en fælles snedkeruddannelse, hvor eleven vælger retning i løbet af uddannelsesforløbet. Og endelig, for det tredje, ser han det som afgørende at få genskabt respekten for faget:

- Vores lærlinge skal ikke bare proppes ind i et skoleforløb med op til 49 andre elever, hvoraf over halvdelen ikke for alvor kan eller vil faget, og hvor godt værktøj og tilstrækkeligt mange gode lærere er lige så langt væk som en by i Rusland, siger Søren Holst Pedersen.

- Jeg skrev ikke mit indlæg for at slå nogen i hovedet, men med et seriøst ønske om at vi lægger snedkeruddannelsens fortid bag os, og starter fra nul, så vi igen kan tilbyde de unge en attraktiv og respekteret uddannelse, fortsætter han.

Konkret foreslår PP Møbler-direktøren en uddannelse, hvor der er indlagt 10 ugers skoleophold om året, fordelt på 3-4 skoler på landsplan. Endvidere ønsker han et landsdækkende uddannelsesudvalg, som har det overordnede ansvar for at sikre ensartede forhold og kvalitet i uddannelsen, og som har hjemmel til at beordre skolerne og mestrene til at rette ind.

- Det værste, der kan ske for håndværket, og som desværre allerede er begyndt at ske, er, hvis håndværksfagene gøres til skoleuddannelser. Det må også være en enorm udskrivning for staten med de 50 nystartede SKP-skoler. De penge kan anvendes meget bedre, slutter Søren Holst Pedersen.

Læs brevet her: Snedkermester: Faget læres ude på værkstederne
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118