23948sdkhjf

Sætter nye vinduer i historisk bygning

Æstetik og støjreduktion har været afgørende for valget af vinduer til historisk bygning på Korsør Havn

Det gamle Hotel Storebælt, der i dag fungerer som havnekontor på Korsør Havn, har fået en overhaling. Bygningen, som oprindeligt blev opført i 1856, har således fået udskiftet alle de omtrent 65 vinduer med nye fra KPK Døre og Vinduer, og såvel æstetik som funktionalitet har været for øje, da valget skulle træffes.

- Vi holder til i en ældre bygning nede på havnen, hvor vinduerne i lang tid har trængt til at blive udskiftet, da de både havde råd og utætheder og dermed gav træk, fortæller Jimmi Jørgensen, havnedirektør i Korsør Havn, i en pressemeddelelse.

Derfor blev jagten altså sat ind på en erstatning, og i den forbindelse var det ifølge havnedirektøren vigtigt, at de nye vinduer ikke alene levede op til moderne standard, men også at de respekterede udtrykket i den gamle hotelbygning.

- Her faldt valget på KPK, som har leveret dannebrogsvinduer, der ligesom de tidligere har flotte buede overkarme. På den måde er vinduesløsningen med til at bevare bygningens flotte særpræg, fortæller Jimmi Jørgensen.

Holder fragtskibenes støj ude

Havnebygningen er placeret helt ned til vandet med den ene side vendt ud mod en materialeplads, hvor der konstant bliver fragtet store elementer, når skibene lægger til havn. Derfor var der foruden krav til isolering også betydelige ønsker om støjreduktion.

- Udover trelagsglas, som ellers tager meget støj, var det også vigtigt for os at få lydisolerende glas til den ene side af bygningen, hvor det ofte larmer utrolig meget. Og selvom vi på forhånd vidste, at de var støjisolerende, så er vi virkelig blevet positivt overraskede over, hvor meget af støjen vinduerne rent faktisk har taget – nu kan man nærmest høre en knappenål falde til jorden, fortæller Jimmi Jørgensen.

Også hos KPK har man været glade for både samarbejdet, forløbet og nu det færdige resultat.

- Selvom det ikke er hverken en fredet eller bevaringsværdig bygning, så ligger der stadig et vigtigt arbejde i at levere en løsning, der passer til bygningens udtryk. Her faldt valget på en træ-/alu-løsning for også at minimere vedligehold, og sammen med de hvide sprosser og buerne er det endt med at blive et rigtig godt resultat, som vi er stolte af, fortæller vindueskonsulent hos KPK, Steen Jacobsen.

De nye vinduer er blevet færdigmontereret hen over sommeren 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063