23948sdkhjf

Mangel på likviditet knækker sjællandsk tømrer- og snedkerfirma

Det sjællandske tømrer- og snedkerfirma Vsts har efter 16 år måttet opgive ævred

En række enkeltstående byggesager har drænet kassen hos Ringsted-baserede Vsts A/S, der i sidste uge indgav egenbegæring om konkurs efter 16 års levetid.

Det meddeler virksomheden i et opslag på LinkedIn.

"Vi i ledelsen har truffet den hårde beslutning at indgive konkursbegæring for Vsts A/S," lyder det, og årsagen skal altså findes i en række enkeltstående byggesager, der har ”givet udfordringer”.

Ifølge advokat Morten Groos, der er udpeget som kurator i sagen, er beslutningen udtryk for rettidig omhu.

- Der er tale om en egenbegæring, og det har været en fornuftig disposition at gøre, som man gjorde, vurderer han.

Mens et foreløbigt overslag på gælden ifølge kurator lyder på 5,2 mio. kr., understreger Morten Groot, at der i konkursboet også findes ”en masse mulige aktiver”.

- Der er driftsmidler, køretøjer, udestående fordringer og muligt salg af goodwill, fortæller advokaten, der således forventer, at der i hvert fald vil være delvis dækning til de ramte kreditorer.

- Også til simple kreditorer. Vi har selvfølgelig ikke det fulde overblik endnu, men det ser ganske positivt ud, siger han.

Fra plus til minus

Vsts A/S, der på tidspunktet for konkursen beskæftigede godt 20 medarbejdere, blev oprindeligt grundlagt i 2009 under navnet Vestsjællands Tømrer / Snedker, og blev i 2021 omlagt til et aktieselskab under navnet Vsts.

Således nåede selskabet blot at offentliggøre tre årsregnskaber, heraf to med plus på bunden. I 2021 lød resultatet på 1,8 mio. kr. før skat, mens det året efter dykkede til knapt en million, men i fjor måtte stifter og indehaver Peter Sparwath se bundlinjen gå i rødt med et tab på 1,3 mio. efter skat. Og det blev ifølge virksomheden selv begyndelsen på enden.

”Faldet i omsætning samt et hårdt 2023 gør også, at vi haft svært ved at stille nye garantier, som konsekvens af dette gør det det svært at tage nye opgaver ind for at øge omsætning og indtjening. Vi er desværre nået til et punkt, hvor vi ikke længere kan se løsningen for at komme ud af vores situation” skriver Vsts.

Der blev ellers ikke hejst røde flag i det seneste årsregnskab, hvor egenkapitalen fortsat var i plus med næsten 950.000 kr., mens de likvide beholdninger dog var reduceret markant fra foregående års 754.000 kr. til blot at lyde på 947 kr. Og otte måneder efter seneste regnskabsårs afslutning har likviditetsudfordringerne altså vist sig at vare ved.

”Vi må desværre erkende at til trods for en positiv egenkapital, at vi ikke længere har den fornødne likviditet til at drive forretningen videre på en økonomisk forsvarlig måde. En fortsættelse af driften vil blot påføre vores bygherrer, leverandører og underentreprenører et potentielt større tab, end de allerede risikerer. Og det vil vi i Vsts A/S ikke være ansvarlige for,” lyder det i virksomhedens LinkedIn-opslag.

Mester Tidende, som er et søstermedie til Wood Supply, har uden held forsøgt at indhente en kommentar fra Peter Sparwath.

Vsts.dk A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 6,4 5,3 5,3
Resultat af primær drift -2,1 0,9 1,8
Resultat før skat -1,7 0,9 1,8
Årets resultat -1,3 0,7 1,4
Balancestatus 5,7 4,2 3,7
Egenkapital 0,9 2,2 2,4
Antal ansatte 12 6 6
Kilde: CVR

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047