23948sdkhjf

Bog fortæller ny historie om Hans J. Wegner

Bogen omfatter akvareller af møbler, indretninger og brugskunst - og meget mere

Den verdensberømte danske møbeldesigner Hans J. Wegner efterlod sig – ud over hundredvis af stole og andre møbler – også en samling af akvareller og tegninger. 

De bliver udgivet i en ny bog med titlen 'Hans J. Wegners akvareller'.

Med udgangspunkt i disse akvareller kaster bogen et nyt blik på Wegner: Han var ikke kun en designer med kærlighed til snedkerfaget. Han havde også en mere legende, kunstnerisk åre, en stor udtrykstrang og en fin koloristisk sans. 

Om bogen og forfatteren

  • Udkommer 30. oktober og fylder 192 sider
  • Pris: 349,95 kr.
  • Af kunst- og designhistoriker Anne Blond 
  • Hun er direktør for Foreningen Museum Wegner

Udvalget omfatter både møbler, indretninger, brugskunst, billedskærerarbejder og tapetmønstre samt en række studier af natur, landskaber og mennesker. 

De fleste akvareller stammer fra Wegners tid som studerende på Kunsthåndværkerskolens møbellinje, og de resterende har primært fungeret som et arbejdsredskab – et medie, han brugte ved deltagelse i designkonkurrencer, til visualiseringer af indretninger eller tegning af forlæg til møbler med særlige kunstneriske elementer. 

Enkelte gange optræder akvarellen dog også i sin egen ret uden et fagligt formål. Her afslører Wegner en personlig interesse for sin hjemegn Tønder, både for bygningskulturen og især dens særegne landskab.

Bogen undersøger desuden Wegners kunstneriske udfoldelser i forhold til hans personlige historie og samtid. Modsat flere af sine samtidige kollegaer ønskede han aldrig at blive billedkunstner, men han havde evnerne, og kunsten spillede en større rolle for Wegner, end både han selv og eftertiden har givet den æren for. 

Til sidst opsamles Wegners liv og virke i en biografi, som er rigt illustreret med både private fotos og billeder af hans mest velkendte design. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046