23948sdkhjf

Efter et år: Træpille-firma skifter direktør

Fremtiden hos CM Biomass kræver en direktør med en anden profil 

I juni 2023 tiltrådte Morten Buchreitz stillingen som administrerende direktør hos CM Biomass. 

Den forlader han nu. Ifølge virksomheden efter gensidig aftale. 

- Bestyrelsen vil gerne rette en tak til Morten Buchreitz for hans indsats og ikke mindst hans professionalisme i de tre år hos CM Biomass; først som bestyrelsesmedlem og sidenhen som administrerende direktør. Vi ønsker ham alt mulig held og lykke i hans fremtidige virke, udtaler Christian Junker, formand for bestyrelsen hos CM Biomass, i en pressemeddelelse. 

Om CM Biomass: 

  • CM Biomass er verdens største selvstændige forhandler af træpiller og den 3. største producent. 
  • CM Biomass beskæftiger mere end 230 dedikerede specialister i 13 lande.
  • Handler mere end 3,6 millioner tons træpiller i industri- og højkvalitet om året.
  • CM Biomass udspringer af det familieejede Copenhagen Merchants Group, som stadig er minoritetsejer.
  • CM Biomass’ majoritetsejer er United Shipping & Trading Company (USTC), som er repræsenteret i 40 lande gennem gruppens aktiviteter inden for brændstof & energi, shipping, dør-til-dør-logistik, risk management, bilaktiviteter, IT og bæredygtig energi.

Leverede drømmeresultat

Afskedigelsen af Morten Buchreitz kommer, efter at han i sit første og eneste år som administrerende direktør i CM Biomass kunne præsentere et drømmeresultat for regnskabsåret 2022/2023.

CM Biomass endte med et plus på 41 millioner euro på driften - det bedste driftsresultat siden opstarten for 15 år siden. 

- Vi er utroligt stolte af år efter år at kunne levere positive resultater, og mens i år ikke er nogen undtagelse, er det endda også rekordsættende, udtalte Morten Buchreitz i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet i forsommeren 2024.

Kommerciel baggrund

CM oplyser, at Morten Buchreitz i sin tid hos virksomheden har bidraget til at professionalisere og strukturere virksomhedens interne procedurer og risikostyring, ligesom han har været med til at udvikle strategien for de kommende år.  

Trods dét og plus på kontoen må Morten Buchreitz alligevel sige farvel til CM Biomass.

"Når bestyrelsen alligevel leder efter en ny administrerende direktør, sker det i erkendelse af, at CM Biomass har brug for en stærk leder med en klar kommerciel profil, som kan lede virksomheden ind i næste vækstfase. De stærke resultater kan især tilskrives CM Biomass' robuste strategi, fleksible forretningsmodel og dedikerede medarbejdere", skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Ask Michael Munck, CFO i CM Biomass, har påtaget sig rollen som konstitueret direktør. Han har været hos CM Biomass siden 2022.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094