23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn fyrer - og skifter ud i topledelsen

Det er et udfordret møbelmarked for den familieejede virksomhed Carl Hansen & Søn, og det får nu konsekvenser for medarbejdere og forretninger

10 medarbejdere er blevet opsagt, 13 stillinger bliver ikke genbesat.

Det er blot nogle af de handlinger, som Carl Hansen & Søn har foretaget. Møbelproducenten oplever faldende efterspørgsel for de danske designklassikere. Det kan ses i seneste regnskab, hvor underskuddet lød på hele 17 millioner kroner.

Udviklingen fører til markante ændringer i medarbejderstaben og forretningerne.

Udover ovennævnte afskedigelser vil Morten Lauge Jensen også fratræde sin stilling som marketingsdirektør. I begyndelsen af 2025 vil Morten Mai Hansen tiltræde denne stilling.  Allerede 1. november bliver han en del af virksomheden som executive assistant.

Showrooms vil desuden lukke i London og New York, når lejemålene udløber. I stedet vil Carl Hansen & Søns flagship stores være base for de fleste kundeaktiviteter i de to byer.

Det er ikke kun i metropolerne, der er ændringer. I hjembyen Gelsted på fyn, hvor der lige nu ligger en flagship store, vil der fremover være showroom og fabrikssalg.

- Vi mærker en stor interesse for de danske designklassikere, men desværre ser vi stadig en lavere efterspørgsel på flere markeder. Derfor gennemfører vi nu en række forandringer, som skal være med til at tilpasse os til den virkelighed, vi opererer i og sikre, at vi fortsat har en sund og god forretning, udtaler Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn.

Derudover samler Carl Hansen & Søn sine aktiviteter inden for belysning, hvilket betyder, at de to tidligere opkøb, Pandul og Okholm Lighting, bliver slået sammen. Produktionen fortsætter under Okholm Lighting.

I Juni blev regnskabet for 2023 offentliggjort, og det var med røde tal for første gang siden 2007.

Medarbejdere er en høj prioritet

Underskuddet lød på 17 mio. kr., hvilket var i markant modsætning til de forudgående år. I 2021 og 2022 landede møbelproducenten et resultat på knap 200 mio. kr. samlet for de to år.

CARL HANSEN & SØN HOLDING A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 773,0 - 966,2
Bruttofortjeneste 321,4 - 440,7
Resultat af primær drift 5,7 -2,5 183,1
Resultat før skat -15,4 61,0 176,3
Årets resultat -17,0 62,4 136,9
Balancestatus 820,5 418,5 719,4
Egenkapital 349,8 372,7 310,4
Antal ansatte 854 6 1436
Kilde: CVR

Da Wood Supply snakkede med Knud Erik Hansen om underskuddet i juni, udtrykte han ellers glæde ved, at der ikke havde været opsigelser.

- Vi har mange mennesker ansat og mange familier, der er involveret i vores foretagende både, faglærte, ufaglærte og dem, der har med møblerne at gøre og dem, der ikke har. Vores medarbejdere er en stor ressource, som vi ikke vil opgive, og derfor er vores hensyn til bundlinjen helt bevidst trådt i baggrunden for at holde hjulene i gang.

Er det Carl Hansens vigtigste prioritet at beholde medarbejdere?

- Det er i hvert fald en høj prioritet for os, fordi vores medarbejdere er en fuldstændig vital ressource for os, men vi prioriterer selvfølgelig også at fremstille de bedst mulige produkter, udtalte Knud Erik Hansen i sommer.

Carl Hansen & Søn har ifølge seneste regnskab 363 medarbejdere, hvilket sandsynligvis er lavere nu. Møbelproducenten er særligt hårdt ramt på det europæiske hjemmemarked, fortalte direktør Knud Erik. Men underskuddet skyldes også investeringer i virksomhedens IT-systemer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.042