23948sdkhjf

Stort bolighus er gået konkurs

Kunder, som har forudbetalt for deres varer, får dem ikke leveret. Werenberg ”beklager dybt”

Bolighuset Werenberg er gået konkurs.

Dermed er det slut for det 60 år gamle familieejede bolighus, som ligger i den fynske by Brenderup. Det oplyser ejer Torben Werenberg til Fyens Stiftstidende.

Werenberg er en af Danmarks største selvstændige bolighuse, og det har længe været kendt, at bolighuset har haft økonomiske problemer. I foråret offentliggjorde Werenberg et regnskab med underskud på mere end 18 mio. kr.

Torben Werenberg fortæller i en pressemeddelelse til Fyens Stiftstidende, at konkursen skyldes den økonomiske krise og en fejlslagen digital omstilling.

- Vi har kæmpet til det sidste, men efter netop opgjort lagerstatus, står vi med endnu et regnskabsår med store tab. I tæt samarbejde med vores økonomiske rådgivere har vi i denne uge måtte sande, at vi ikke er i stand til at sikre en fremtidig bæredygtig og rentabel drift, udtaler Torben Werenberg til mediet.

I pressemeddelelsen fremgår det, at bolighuset selv har indgivet konkursbegæringen. Ejeren udtaler også, at Werenberg ligesom resten af møbelbranchen har været ramt af stigende online handel, lavere forbrug og ændret kundeadfærd.

Kunder, som har forudbetalt for deres varer, får dem ikke leveret. Virksomheden ”beklager dybt” overfor de berørte.

Lukkede butik og webshop i mandags

Torsdag berettede Wood Supply, at butikken og webshoppen har været lukket hele ugen. Det var angiveligt på grund af en status, og det er da også netop en afviklet status, Torben Werenberg begrunder den endelige beslutning med. Bolighusets regnskabsår varede til 30. september.

Ved offentliggørelsen af sidste regnskab kom det frem, hvor store økonomiske problemer Werenberg var i. Egenkapitalen var nede på 1,2 mio. kr., efter at bolighuset havde et underskud for regnskabsåret på mere end 18 mio. kr. Året før var egenkapitalen på 20,6 mio. kr.

Selskabet havde også gæld til banker for 23 millioner kroner ved årsrapportens udgang den 30. september 2023.

Torben Werenberg, som overtog bolighuset i 2005, er anden generation i den familieejede virksomhed, der blev stiftet af Vivi og Flemming Werenberg i 1964. 

Det er særligt stigende omkostninger, som har tynget i virksomheden. Det kan du læse mere om her.

Wood Supply forsøger at få en kommentar fra Torben Werenberg.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08