23948sdkhjf

Fabrikant om stigende regelbyrde: - Frygten er i baghovedet hele tiden

Vinduesfabrikant Uffe Dalmose bruger en arbejdsdag hver uge på at sikre, at den stigende mængde af regler er overholdt

Vi drukner i nye regler, som vi ikke kan nå at implementere, før vi får de næste regler.

Sådan lyder det fra vinduesfabrikant Uffe Dalmose fra UD Vinduer. Han kæmper for at følge med den stigende mængde af regler og krav, der skal leves op til for at fremstille virksomhedens specialbyggede vinduer.

- Jeg er ikke typen, der får stress, men frygten for at overse nogle nye regler er i baghovedet hele tiden. Alene bygningsreglementet er ændret 14 gange siden, 2018 og hver gang er jeg nødt til at justere alle vores specifikationer på vores vinduer – uden at vide om der reelt er brug for det. Det bliver uoverskueligt og risikoen for fejl og dermed at få bøder er stor, siger Uffe Dalmose til DI Business.

Som det seneste eksempel nævner han EU’s ny skovrydningsforordning, EUDR, der lå i E-boksen for få uger siden.

Wood Supply skrev om forordningen i midten af september, hvor Træ- og Møbelindustrien opfordrede til at udsætte implementeringen

Som en tyv om natten

Forordningen skal bremse unødig rydning af skove, så derfor skal 46.000 danske virksomheder i 2025 dokumentere deres brug af en række råvare blandt andet træ og gummimaterialer.

- Jeg kan knapt følge med de nye regler, når de kommer. Og EUDR kom jo nærmest som en tyv om natten. Jeg skal ikke afvise, at det har været nævnt for mig før, men det er jo netop også faren ved det. Risikoen for at overse nye krav og regler er stor, siger Uffe Dalmose.

Uffe Dalmose overtog aktiemajoriteten i UD Vinduer fra sin far i 2011 og har i dag 35 medarbejdere. Han bruger en arbejdsdag om ugen på at sikre, at alle krav bliver opfyldt både fra myndigheder og fra kunder. Desuden har virksomheden en bogholder, der hidtil har klaret opgaven på halvtid – men nu skrues der op til en fuldtidsstilling.

Fabrikanten mener derfor, der skal sættes et loft over, hvor mange nye regler der må indføres hvert år. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062