23948sdkhjf

Fra depression til teamleder: Træfabrik gav Dan nyt håb

Dan Buhl Sandvei er tidligere bygningssnedker, men fik kræft og senere en depression. Frøslev Træ har hjulpet ham tilbage på sporet

Cirka 300 borgere har været igennem jobtræningskonceptet 'Unge på Toppen', siden det blev etableret i 2017. 

Projektet hjælper langtidsledige unge tilbage på arbejdsmarkedet, og det sker i tæt samarbejde med lokale virksomheder. Én af dem er Frøslev Træ, som har haft 25 af deltagerne i praktik og dermed er den virksomhed, der har arbejdet med flest praktikanter siden projektets begyndelse.

Blandt de 25 deltagere, som Frøslev har haft i et praktikforløb gennem årene, er Dan Buhl Sandvei. Han arbejdede tidligere som bygningssnedker og -konstruktør, men for syv år siden blev han ramt af kræft, hvilket førte til en depression. 

Efter en længere periode som sygemeldt blev han en del af Unge på Toppen, og det er ifølge ham årsagen til, at han i dag er tilbage på arbejdsmarkedet.

- Jeg har igennem mange år været karriererytter, men da kræften ramte, væltede alt, og i lang tid oplevede jeg, at min identitet nærmest kun var sygdommen, hvor jeg var på sygedagpenge, udtaler Dan Buhl Sandvei i en pressemeddelelse

Forløbet har gjort en stor forskel for den tidligere bygningssnedker.

- Her blev jeg ikke længere set som syg på samme måde, men blev i stedet en del af et fællesskab, fik dygtige mentorer og fik samtidig opbygget både muskelmasse, selvtillid og selvværd igen. Det gjorde, at jeg var klar til at komme i praktik hos Frøslev, som havde den helt rette plads til mig.

Mange får fastansættelse

Hos Frøslev er man også en stor værdi i Dan Buhl Sandveis arbejde, og ifølge virksomheden er han et godt eksempel på, hvordan et godt jobtræningskoncept kombineret med den rette praktikplads kan give værdi både for borger og virksomhed.

Det fortæller Marco Weber, teamleder hos Frøslev Træ, i pressemeddelelsen.

- Vi fungerer i høj grad som et springbræt for de unge, hvor de kan komme ind og teste sig selv af – både i forhold til opgaver, og hvor meget tid de kan arbejde i løbet af en uge. Det er med til at give den nødvendige selvtillid, der skal til for at have mod på at fortsætte videre i et andet job. Men i flere tilfælde som for eksempel Dans, der er det også resulteret i en fastansættelse til stor værdi for os. Faktisk har vi lige nu syv ansatte fra Unge på Toppen, hvor to af dem har taget en uddannelse i lager og logistik, udtaler Marco Weber. 

Dan Buhl Sandvei er i dag tilkendt flexjob, hvor han arbejder 12 timer om ugen hos Frøslev. Her arbejder han med facility management og har derfor en helt central rolle som teamleder for tre øvrige medarbejdere, der alle står for vedligeholdelse af bygninger og udendørsarealer.

Siden projektet begyndte i 2017, har cirka 300 unge været igennem. Over 200 af dem er stadig i job eller under uddannelse, og hos Frøslev er 22 ud af de 25 praktikanter blevet tilbudt job, efter projektet Unge på toppen er afsluttet. Syv er stadig ansatte i virksomheden, mens 15 andre er fortsat i andre retninger på arbejdsmarkedet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375