23948sdkhjf

Dansk milliardkoncern har købt norsk konkurrent

Pallegiganten Dansk Træemballage har købt Glomma Pall for at styrke sin position på det norske marked. Det fortæller adm. direktør Christian Bisgaard Jensen

Dansk Træemballage (DTE) har købt norske Glomma Pall, som ligger tæt på grænsen til Sverige. Nærmere bestemt i Frederikstad. 

Dermed er den danske pallegigant blevet endnu større. Koncernen beskæftiger i forvejen cirka 550 medarbejdere og har en årsomsætning på 1,3 mia. kr. 

Med opkøbet kan der ligges en omsætning på omtrent 100 mio. nok. oveni. Medarbejderstaben udvides med 30 ansatte. 

Adm. direktør Christian Bisgaard Jensen fortæller til Wood Supply, at opkøbet sker for at styrke emballageproducentens position i Norge. 

- Særligt i det område omkring Oslofjorden, hvor vi har de øvrige afdelinger, siger Christian Bisgaard Jensen. 

DTE har seks produktionssteder i Norge.

- Vi så nogle mulige synergier ved at købe denne her virksomhed. Muligheden kom pludselig, da Glomma Pall stod overfor et generationsskifte, og så slog vi til.

Emballage på den gamle måde

Glomma pall producerer ligesom DTE træemballage - både paller og transportkasser. Den nyerhvervede virksomhed specialiserer sig særligt i manuelt arbejde, da emballagen bliver samlet en sømpistol. Mange af DTE's andre afdelinger har en stor maskinpark, men det har Glomma Pall ikke. 

- Glomma Pall har noget i deres setup, de er gode til, og så har vi andre afdelinger med maskiner, som kan noget andet. Det skal vi forsøg at udbytte på bedst mulig vis. 

Dansk Træemballage har også to produktionssteder i Sverige, og den nyerhvervede emballageproducent har adresse på tæt på grænsen til Sverige.

- Faktisk relativt tæt på vores svenske afdeling, og der kan forhåbentlig også opstå nogle synergier mellem dem. Vi håber også, at vores svenske afdelinger kan have gavn af Glomma Pall, fordi de lapper over nogle af de samme områder og kan supplere hinanden på den måde. 

Glomma Pall vil fortsætte som et selvstændigt selskab på lige fod med andre DTE-ejede selskaber, og ledelsen vil forblive uændret. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047