23948sdkhjf

Møbelgigant mister pusten: Omsætning og indtjening dykker

Direktør Jimmi Mortensen er ikke tilfreds med resultatet, men har samtidig øje for den virkelighed, mange møbelvirksomheder befinder sig i

Actona Group er ramt af de samme udfordringer som resten af møbelbranchen og præsenterer således nedgang i både omsætning og driftsresultat.

Omsætningen landede på 2,7 mia. kr. for regnskabsåret 2023/24, hvilket er lavere end året før. Driftsresultatet (EBITDA) endte samtidig på 225 mio. kr., mens det i fjor var på 288 mio. kr.

Møbelproducenten peger selv på geopolitiske risici, økonomisk usikkerhed og ustabilitet i forsyningskæderne som årsag til det faldende resultat. Det har resulteret i øgede fragtpriser og vareomkostninger.

Jimmi Mortensen, adm. direktør i Actona Group, fortæller til Wood Supply, at møbelproducenten ikke er tilfreds med resultatet.

- Men når vi kigger ud i markedet, så er der generelt set en tilbagegang. Der er mindre aktivitet i butikkerne, da der er en tendens til, at forbrugerne i stigende omfang bruger penge på rejser og restaurationsbesøg, siger Jimmi Mortensen.

Han påpeger samtidig, at mange møbelproducenter har en tilbagegang på 20 pct., mens Actona Group har et dyk i omsætningen på 6 pct.

Actona Group er ejet af familiekoncernen Lars Larsen Group og har hovedkontor i Holstebro. Møbelproducenten sælger til 90 lande og har egenproduktion i Litauen, Polen, Ukraine og Kina.

Integration koster

De seneste års opkøb har også haft konsekvenser for årsresultatet. I oktober 2021 gjorde virksomheden med overtagelsen af polsterfabrikanten Theca sit første opkøb nogensinde, og mindre end et halvt år senere kom muldvarpeskindet igen op af lommen, da Actona overtog polske SITS.

Der er blevet arbejdet ihærdigt på at integrere de to brands, SITS og Flexlux, i Actona Group, og det har kostet på bundlinjen.

- Vi er ved at konsolidere de tre virksomheder i én gruppe – Actona Group. Virksomhederne skal have samme processer, it-system og virksomhedskultur. Det tager både tid og kræver investeringer. Det koster særligt at indføre det samme IT-system i alle tre virksomheder og at sikre den standard, vi vil have, på tværs af alle tre, siger Jimmi Mortensen.

Actona Groups regnskabsår løber fra 1. september og et år frem. Det nye regnskab er derfor lige begyndt, og Jimmi Mortensen forventer en forbedring i forhold til det seneste.

- Når jeg siger det, så er det primært indtjeningsmæssigt. Men vi stiler også efter en moderat omsætningsfremgang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062