23948sdkhjf

Vinduesproducent har fået tip fra beboere

Beboere har været involveret i udviklingen af nyt botilbud, som blandt andet indeholder store glaspartier 

I udkanten af Hjørring på Nordbovej står et splinternyt botilbud, som er opført til beboere med fysisk handicap og senhjerneskade. Det er netop blevet taget i brug. 

Botilbuddet består af tolv plejeboliger og en servicebygning på et samlet areal på ca. 1.200 kvadratmeter.

Særligt for projektet er, at beboerne har været inddraget for at sikre, at rammerne imødekommer deres ønsker og behov. Således har der blandt andet arkitektonisk været fokus på at skabe en forbindelse mellem bygningens indre og ydre omgivelser ved at bruge træmaterialer og lave en atriumgård med store glaspartier. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Vindunor, som har leveret omkring 125 træ/alu-vinduer med 3-lags glas og smalle sprosser.

- De store vinduespartier i atriumgården spiller en afgørende rolle i at bringe en masse naturligt lys ind i botilbuddet, og på samme tid er vinduerne med til at bringe naturen og omgivelserne tættere på beboerne. Det er især vigtigt for beboerne, der på grund af nedsat mobilitet ikke så nemt kan komme udenfor på egen hånd – og her kan vinduespartierne bidrage til at udviske grænsen mellem inde og ude, udtaler Jes Vejby, projektdirektør hos Vindunor, i pressemeddelelsen.  

Sprosserne er designet til at optimere indfaldet af naturligt lys og skabe en behagelig atmosfære.

Et atypisk byggeri

Ses byggeriet i fugleperspektiv, bliver det tydeligt, hvorfor botilbuddet er navngivet Trianglen. Den ene side af bygningen er buet, og netop dette har gjort opgaven helt særlig for Byggefirmaet Staun, som har fagentreprisen på alt tømrer- og snedkerarbejde.

- Vi har virkelig måttet tage alle vores kreative og analytiske evner i brug til dette ekstraordinære byggeri, hvor bygningens atypiske form og specielle taghældning har krævet meget omhu og omtanke i monteringen for at få alt til at passe sammen. Samlet set har det været en udfordrende og sjov opgave, der har stillet helt særlige krav til os og vores samarbejdspartnere, udtaler Niclas Staun, entrepriseleder hos Byggefirmaet Staun. 

Som følge af den vidtstrakte brug af træ og store vinduespartier har tømrerentreprisen været vidtgående i projektet, og det har ikke desto mindre gjort det endnu vigtigere at have en tæt dialog og effektivt samarbejde med blandt andet vinduesleverandøren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047