23948sdkhjf

Ny bog på vej om danske designklassikere

Designs af Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Børge Mogensen er med i bogen 

I sin nye bog stiller den amerikanske arkitekt og forfatter Michael Sheridan skarpt på en række arketypiske danske design i en ny, evolutionær form for designformidling, hvor han ser på objekterne fra deres tidligste udformning til de endelige design. 

Bogen hedder Arketyper og udkommer 15. november. Den undersøger udvalgte designs fra 1940’erne til 70’erne, som stadig er tidssvarende. Han dokumenterer den teknologiske og æstetiske rejse bag design skabt af nogle af Danmarks store arkitekter, industrielle formgivere og møbeldesignere. 

Bogen følger bl.a. Kay Bojesens bestikserie 'Grand Prix', Grethe Meyers stentøjsserie 'Ildpot', Mogens Kochs lampe 'Le Klint 105' og Arne Jacobsens stålserie 'Cylinda-line' – fra idé over udvikling til færdigt produkt.

Michael Sheridan

  • Michael Sheridan er arkitekt, forfatter og dr.arch. og en af verdens førende eksperter inden for moderne dansk arkitektur og design
  • Han er forfatter til bl.a. 'Mesterværker. Enfamiliehuset i dansk arkitekturs guldalder' (2011) og 'Værelse 606. SAS-huset og Arne Jacobsens øvrige værk' (2023)
  • Sheridan har desuden været en førende stemme i kampen for at frede det ikoniske SAShotel i København. Fredningen blev gennemført i august i år

Det skriver forlaget i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at bogens 20 kapitler går i dybden med hver sin genstand eller serie – og den tradition og de design, der kom før. Samlet set fortæller objekterne en større historie om overgangen fra eksklusive, håndlavede objekter til et begrænset publikum til industrielle masseproducerede varer til de mange. 

Mens bogens præsentation af kendte designere som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Børge Mogensen og Vilhelm Wohlert føjer nye perspektiver til deres arbejde, udvider kapitlerne om mindre kendte designere som f.eks. Hanne Valeur og hendes køkken, K-60, vores forståelse af periodens danske design. 

Alle designs er nyfotograferet af Mikkel Jul Hvilshøj, og bogen indeholder endvidere historiske fotos og nye tegninger.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047