23948sdkhjf

Tysk møbelmesse aflyst på grund af krise

Det tyske møbelmarked har oplevet et fald i omsætning på 9,3 pct. 

IMM Cologne 2025 er aflyst. 

Det var meningen, at den tyske stormesse skulle afholdes i januar 2025 i Køln. Man på grund af de udfordrende tider, som også den tyske møbelindustri befinder sig i, bliver messen ikke til noget. 

Det har Foreningen for den Tyske Møbelindustri (VDM) og den Tyske Forening for Møbel- og Køkkenforhandlere (BVDM) besluttet efter "intense diskussioner". 

Ifølge de seneste industrielle tal fra VDM registrerede hele møbelmarkedet et betydeligt fald i omsætningen i 2023 samt i de første seks måneder af 2024. Omsætningen faldt med 9,7 pct. for alle møbler og med 11,2 pct. for polstrede møbler. 

Antallet af medarbejdere og virksomheder er også blevet reduceret.

- Vi er yderst kede af at skulle aflyse IMM Cologne, men i sidste ende er det et nødvendigt og rigtigt skridt, udtaler VDM-præsident Leo Lübke til Køln-messens hjemmeside. 

- Ligesom mange andre industrier har møbelmarkedet ændret sig betydeligt i de seneste år - og sammen med dette efterspørgslen efter messer. 

Mister central platform

BVDM-præsident Markus Meyer forstår beslutningen , men er ked af, at industrien ikke har støttet "sin førende internationale messe bedre". 

- IMM Cologne har været et vigtigt mødested for industrien i årtier. Ved at tage en pause næste år mister vi ikke kun en central platform for innovation og udveksling, men også en vigtig scene for at betjene det internationale marked. Alle industriens interessenter har nu til opgave hurtigst muligt at samles og finde fælles løsninger, udtaler Markus Meyer.

IMM Cologne har haft en del aflysninger de sidste år. Tre år i træk blev messen ikke til noget under pandemien. Det er også noget af begrundelsen for, hvorfor Køln-messen bliver aflyst. 

- Mangel på kontinuitet, kombineret med det nuværende økonomiske miljø, gør det umuligt for os som arrangører at garantere et attraktivt udstillingsområde for detailhandlerne i Köln i januar 2025. Vi har stadig til hensigt at tilbyde møbelindustrien en international scene i Tyskland i fremtiden, udtaler Gerald Böse, formand for Køln-messens bestyrelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047