23948sdkhjf

Hypet inventarproducent er gået i rekonstruktion

Prisvindende Stykka er gået i rekonstruktion. Det sker efter flere år med underskud

I årevis har der været røde tal på bundlinjen, og nu er Stykka gået i rekonstruktion. 

Den Glostrup-baserede inventarproducent har med sin digitale tilgang ellers formået at lande flere store millionaftaler og investeringer de seneste år. Virksomheden har desuden vundet flere priser - heriblandt en initiativpris.

Men aftalerne og hypen har ikke været nok til at tjene penge. Stykka har i alle årene præsenteret underskud, og det kulminerede i 2023 med et underskud på hele 15 mio. kr. Virksomheden havde ved offentliggørelsen af regnskabet en egenkapital, der var negativ med 8 mio. kr.

Inventarproducenten, der blev stiftet i 2019, står særligt for at levere køkkener og sengemøbler.  Rekonstruktionen skete onsdag 5. november, fremgår det af Det Centrale Virksomhedsregister.

En rekonstruktion kan ifølge Danmarks Domstole ske ved, at dele af selskabet sælges fra. Problemerne kan også løses, hvis kreditorerne går med til, at gælden bliver nedsat eller udskudt.

Overlevelse krævede aftale

De foruroligende tal for 2023 blev præsenteret i august, og det lød da også, at året langt fra gik som forventet. Ledelsens vurdering var, at der var væsentlig usikkerhed om selskabets fortsatte drift.

Hvis virksomheden skulle drives videre, ville det kræve en aftale med ”et ledende selskab indenfor køkkenbranchen”.

Stykka var ifølge regnskabet i forhandlinger med sådan en virksomhed, og det lød endda, at Stykka havde to andre ledende selskaber i baghånden, hvis forhandlingerne skulle falde igennem.

Forhandlingerne skulle sikre likviditet til 2024, men medgav også, at såfremt det "ikke falder på plads, vil der være væsentlig usikkerhed og dermed betydelig usikkerhed om selskabets fortsatte drift".

I regnskabet fremgik det også i en note om 'going concern', at Stykka har brugt det meste af 2024 på at genoprette selskabets likviditet ved blandt andet at frasælge aktiviteter.

Stykka blev stiftet af Jarl Vindnæs og Jacob Guldberg. I 2023 blev ejerkredsen udvidet med Pandora-familiens investeringsselskab North-East Family Office og The Footprint Firm samt en række prominente erhvervsfolk som Danica-direktør Per Klitgård, NREP-stifter Rasmus Nørgaard og Arne Due, der er chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden.

Wood Supply arbejder på en kommentar fra Stykka og adm. direktør Jarl Vindnæs, men det har endnu ikke været muligt. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.39