23948sdkhjf

Fra fejedreng til fagmand: Emil vendte skolenederlag til succes

For tømrerlærling Emil Schou blev jobbet som fejedreng hos ABC Pavilloner en trædesten til at gennemføre folkeskolen

Da Emil Schou som 15-årig startede i jobbet som fejedreng hos ABC Pavilloner, var han ikke ligefrem begejstret for tilværelsen som folkeskoleelev.

- Jeg er ordblind og kæmpede med at koncentrere mig i folkeskolen, for jeg har aldrig været en stor bognørd, fortæller i dag 18-årige Emil Schou i en pressemeddelelse.

Heller ikke matematikken gav meget mening for den unge mand, men lige netop det ændrede sig i takt med turene fra skolen og ned til den lokale pavillonbygger i Engesvang ved Silkeborg.

- Efter noget tid som fejedreng fik jeg lov til at prøve kræfter med flere opgaver, hvor jeg kunne bruge matematikken i praksis, og pludselig gav det hele mening. Det blev spændende at regne tal sammen, og mine matematikkarakterer gik fra 4 til 10- og 12-taller. Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at jobbet som fejedreng hos ABC Pavilloner er grunden til, at jeg kom igennem 9. klasse, fortæller Emil Schou.

Interessen skal vækkes tidligt

Hos ABC Pavilloner kunne de mærke, at Emil Schou brændte for tømrerfaget, og derfor blev han tilbudt en læreplads. I dag er han tømrerlærling på andet år hos modulproducenten, og ifølge Kjeld S. Facius, direktør i ABC Pavilloner, er Emil Schous historie med til at understrege vigtigheden af at give eleverne mulighed for at prøve praktiske fag af så tidligt som muligt.

- Erhvervsuddannelserne har i mange år lidt under en opfattelse af, at de ikke er prestigefulde nok, men heldigvis ser vi nu en holdningsændring blandt de unge, siger ABC-direktøren og fortsætter:

- For at fortsætte den positive udvikling er det dog vigtigt, at vi vækker interessen for blandt andet håndværksfagene allerede i grundskolen, hvor de unge netop står og skal træffe valget mellem en erhvervsfaglig eller gymnasial uddannelse, og det hjælper vi meget gerne med – enten via fritidsjob som i Emils tilfælde, eller ved at fortælle de unge om mulighederne hos os på messer og lignende, siger Kjeld S. Facius.

Samarbejde giver pote

I Ikast-Brande Kommune, som Engesvang tilhører, er man bedre end gennemsnittet, når det kommer til at tiltrække unge til erhvervsuddannelserne. I 2023 var optaget på 32,9 pct., hvilket var landets næsthøjeste andel, og kommunen har blandt andet succes med en årlig uddannelsesmesse, hvor de ældste klassetrin eksponeres for muligheden for elev- og lærepladser hos de lokale virksomheder som blandt andre ABC Pavilloner.

- Uddannelsesmessen er både for elever og forældre, og således er der grobund for gode snakke derhjemme. Vi har etableret et godt samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner og ikke mindst virksomhederne i kommunen, som kommer ud og møder eleverne i øjenhøjde, fortæller Gitte Kolding Mortensen, faglig koordinator og uddannelsesvejleder, Unge og Uddannelse i Ikast-Brande Kommune, og fortsætter:

- For virksomhederne er det særligt vigtigt at vise flaget og gøre sig attraktive for de unge, hvis de vil øge chancerne for at tiltrække lærlinge og praktikanter. Det er der rig mulighed for på messen, hvor mere end 1.100 besøgende kommer forbi, og der er ingen tvivl om, at uddannelsesmessen fører til mange gode kontakter mellem virksomheder og unge.

Hos ABC Pavilloner ser man igen i år frem til at møde folkeskoleeleverne og fortælle mere om, hvilke karrieremuligheder virksomheden kan tilbyde.

- Vi ser frem til at fortælle mere om mulighederne for praktik- og lærepladser i ABC Pavilloner, og så håber jeg da, at vi møder nogle velkendte ansigter fra sidste år, som er nysgerrige på at høre endnu mere om virksomheden, slutter Kjeld S. Facius.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125