23948sdkhjf

Howe-møbler på Antarktis

Den fynske møbelvirksomhed har fået et noget usædvanligt projekt på cv’et.
Et forskningscenter på Antarktis er selvsagt ikke et sted, hvor de rutter med pladsen. Det var derfor væsentligt, at møbler såvel som arkitektur og indretning var yderst fleksibel på det britiske forskningscenter ”Halley VI”, der åbnede på Antarktis i februar 2013.

Arkitekten bag projektet, Hugh Broughton Architects, bragte hurtigt Howes møbelløsninger i spil på grund af de multifunktionelle og pladsbesparende egenskaber.

Fra Howes kollektion valgte arkitekten 40/4-stolen og bordet ”Simpla”. 40/4-stolen er både anvendt i forskernes små ’kahytter’ samt i den store spisesal, hvor den har plads rundt om Simpla-bordet.

Spisesalen er samlingspunktet i Halley VI og ligger også i det store røde modul, som er hjertet af Halley VI. Dette modul er det største og huser både fitnessfaciliteter, Tv- og opholdsstue, køkken og kantine samt mange andre sociale aktiviteter. Det røde modul rummer derfor mange forskellige funktioner, og det var dermed nødvendigt, at interiøret skulle være multifunktionelt. Møblerne fra Howe kommer derfor her til sin ret og bidrager til at optimere fleksibiliteten i det mobile forskningscenter.

Halley VI er det sjette britiske forskningscenter på Antarktis. De fire første centre overlevede ikke de barske vejrforhold, hvor mængden af sne stiger med over 1 meter hvert år. Halley V er stadig i brug, da den er bygget på stylter, som kan hæves alt efter mængden af sne. Men da isen flytter sig med ca. 400 meter årligt vil Halley V snart ryge i havet.

For at løse disse udfordringer er Halley VI bygget på gigantiske ski, så enhederne både kan hæves og flyttes. Halley VI er derfor det første rigtige mobile forskningscenter.
Læs mere om: Howe
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094