23948sdkhjf

Dagligstuen er blevet familiens hyggerum

Bløde og komfortable møbler er blevet et hit, for danskerne vil flyde ud i dagligstuen, mener to eksperter.
Den tid, hvor vi sad pænt og oprejst i dagligstuen er forbi. Det er kun den ældre generation, der vægter det at sidde 'ordentligt' i en sofa.

Det siger arkitekt Louise Boel til Jyllandsposten. Hun forklarer, at dagligstuen, i takt med danskernes investeringer i samtalekøkkener, har udviklet sig til et rum, hvor nøgleordene er afslapning og hygge. Vi bygger i stigende grad 'huler', og det afspejler sig i valget af møbler; fx bløde sofaer og sækkestole.

- Der er status i at kunne kontrollere sin tid, så der er tid til at slappe af. Det signalerer overskud, og at man har styr på sit liv. Det er der status i, for det er der ikke mange af os, der har. Herudover vil mange gerne signalere, at de vægter familielivet højt, forklarer Louise Boel.

Mette Strømgaard Dalby, kultur- og kommunikationschef på Kolding Designskole, er enig. Hun tror også, at flydermøblerne er kommet for at blive. Men på grund af de mere individualiserede medievaner ser vi samtidig en udvikling hen imod møbler, der tilskynder denne adfærd.

- Vi får blandt andet borde med hank, der er nemme at flytte rundt på, og højryggede stole og sofaer, der afskærmer i forhold til de andre i rummet, siger Mette Strømgaard Dalby til Jyllandsposten.

De er dog begge enige om, at tv’et fortsat er stuens vigtigste møbel, som resten af indretningen i de fleste tilfælde orienteres omkring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078