23948sdkhjf

Indisk Mater-designer er fascineret af dansk design

Ayush Kasliwal er et stort navn i Indien og netop nu aktuel med design af to produkter for danske Mater.
I studietiden blev Ayush Kasliwal introduceret til den danske designfilosofi, og det har nu, næsten 20 år senere, ført ham ham til Danmark, hvor han har designet to møbler for Mater; bordet "Bowl Table" og stolen "Belt Chair".

- I den danske designtradition er møbler ikke kun et objekt. Møbeldesign handler om ærlighed. Om at være ærlig over for materialerne, fortæller Ayush Kasliwal i et interview med Jyllandsposten.

Ayush Kasliwal og Mater fandt hinanden under Milano-messen, hvor den indiske tegner præsenterede sine tanker bag bakkebordet. Bordet er inspireret af den traditionelle, indiske ælteskål og er udført i mangotræ – en træsort der normalt ender som skrald, når frugterne er høstet. Hos Ayush Kasliwal finder træet imidlertid ny anvendelse, og dermed passer bordet perfekt ind i Maters forretningsfilosofi, der er baseret på social ansvarlighed og respekt for lokale håndværkstraditioner.

Som de øvrige produkter i Maters sortiment fremstilles "Bowl Table" og "Belt Chair" lokalt – på Ayush Kasliwals værksted i Indien. Til Jyllandsposten fortæller han, at produktionen her er organiseret radikalt anderledes end på vore breddegrader. Indien er en helt anden verden, og derfor kan man ikke bare uden videre overføre principperne fra en moderne fabrik:

- Til at starte med hev vi folk ud af deres traditionelle setup i deres hjem og ind på vores fabrik. Her kunne vi jo holde øje med det, de lavede, tiden de brugte og så videre. Og vi gik ud fra, at de ville være hurtigere og mere effektive på en moderne fabrik. Men der tog vi fejl. Så i dag pakker vi materialerne på en lastbil, kører dem hjem til håndværkerne, der udfører arbejdet i deres hjem. De er gladere, og det er faktisk bedre kvalitet, fortæller Ayush Kasliwal.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079