Konkursramt møbelhus sælger ud for millioner
En fejlslagen digital omstilling var en af årsagerne til, at Bolighuset Werenberg gik konkurs. Men én ting virker endnu: Det fysisk salg af møbler.
Og det hjælper nok særligt, hvis der er klækkelige rabatter for forbrugerne.
Det var weekendens konkurssalg et tegn på, for det er gået godt med at sælge ud af Werenbergs varelager.
Kurator Morten Elbrønd forsøgte i lørdags at sælge de møbler, som var tilbage i konkursboet hos Bolighuset Werenberg. Den fynske møbelforretning gik konkurs i oktober, og sultne kreditorer har penge til gode.
Det er kuratorens opgave at gøre boet op, og det er lykkedes for Morten Elbrønd at sælge for flere millioner kroner. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende.
- Det er vores vurdering, at mellem 3000 og 4000 mennesker var gennem butikken og lageret. Det er vi selvfølgelig overvældet over og er derfor klar med et nyt konkurssalg den 21. og 22. februar, siger Morten Elbrønd til mediet.
35-40 pct. af lageret blev solgt. Han vil dog ikke nævne det konkrete beløb, som der er solgt møbler for. Det er af hensyn til kreditorerne.
Kuratoren ville oprindeligt have solgt hele varelageret til én køber. Det lykkedes ikke at finde en møbelforretning eller opkøber af konkursboet, som ville give en rimelig pris. Derfor har Morten Elbrønd set sig nødsaget til at foretage et konkurssalg til private kunder for at mindske kreditorernes tab mest muligt.
Bolighuset Werenberg har gæld for 41,6 mio. kr. Danske Bank har for eksempel 25 mio. kr. til gode fra den kassekredit, banken har stillet til rådighed.
Økonomisk krise
Det var i starten af oktober, det blev en realitet, at det 60 år gamle familieejede bolighus gik konkurs.
I foråret havde Werenberg offentliggjort et regnskab på mere end 18 mio. kr. Konkursen blev begrundet med den økonomiske krise og en fejlslagen digital omstilling.
- Vi har kæmpet til det sidste, men efter netop opgjort lagerstatus står vi med endnu et regnskabsår med store tab. I tæt samarbejde med vores økonomiske rådgivere har vi i denne uge måtte sande, at vi ikke er i stand til at sikre en fremtidig bæredygtig og rentabel drift, fortalte Torben Werenberg i forbindelse med konkursen.
Torben Werenberg, som overtog bolighuset i 2005, er anden generation i den familieejede virksomhed, der blev stiftet af Vivi og Flemming Werenberg i 1964.