23948sdkhjf

Opbevaring på helt nye måder

I denne uge åbner Snedkernes Efterårsudstilling med 42 med omvendte fortolkninger af opbevaring.
Opbevaring du mangler. Opbevaring, du drømmer om. Opbevaring på helt nye måder.

Designmuseum Danmark danner rammen, når Snedkernes Efterårsudstilling torsdag klokken 17 viser sin 2013-udstilling frem for første gang for særligt indbudte gæster.

Årets eneste ufravigelige krav er, at møblet ikke kan skrues fast i væg, loft eller gulv. For Designmuseum Danmark er en fredet bygning.

Udstillingen rummer 42 bud på årets tema ”Opbevaring”, hvor titler som Wannabe, Vase Shelf og Babel vidner om nytænkende møbelstreger. I år er designer og producent teamet op på det frie valg for at skabe opbevaring, som du måske aldrig har tænkt det før.

Et stort antal internationale designere er med som gæsteudstillere, og hos Snedkernes Efterårsudstilling er man særligt stolte over, at rygtet om det årligt tilbagevendende møbeleksperiment er vandret over grænser og har fået designere fra Schweiz, England og Sverige plus en herboende italiener og japaner til at søge om at være med.

Internationalt springbræt
Snedkernes Efterårsudstilling er en ikke-kommerciel sammenslutning af 76 møbelproducenter og designere, der hvert år arbejder for at forny og berige dansk møbelkultur gennem et fælles samarbejde.

Det er bestyrelsen, der afstikker de tematiske rammer for årets aktuelle udstilling, og gennem tiden har temaerne varieret bredt fra møbler til din alderdom, fortolkninger over en stol til forhandling eller indflyttergaven til en 30-årig fødselar.

Eksterne producenter har ved flere lejligheder håndplukket talentfulde projekter fra Snedkernes Efterårsudstillinger for herefter at videreudvikle og markedsføre dem worldwide. Blandt succeshistorierne er tegnestuen Dögg & Arnved, som i 2010 skabte øreklapstolen Woolly til SE-udstillingen Whiteout, der startede på Ordrupgaard og senere blev vist i både Tokyo, London og Riga. ”Woolly” blev efterfølgende til ”Fifty” i hænderne på det franske møbelbrand Ligne Roset og senere udvidet med en fodskammel og spisestuestol. Designet er blevet belønnet med Wallpapers Designpris i 2013.

I nordisk kontekst er projekter af den nuværende SE-formand Mia Gammelgaard sat i produktion hos svenske Nola og Blå Station fra henholdsvis udstillingerne ”Min 30 års fødselsdag” og ”Whiteout”. Cecilie Manz’ ”Mikado”-bord kom af sted sammen med Fredericia Furniture tilbage i 2003 og senest er Thomas Bentzens fødselsdagsstol på vej i produktion hos Muuto.

Kreativ ’double up’
Snedkernes Efterårsudstilling åbner for publikum den 1. november og løber frem til 30. marts 2014. Sideløbende matcher Designmuseum Danmark SE’s bidrag med en retrospektiv udstilling af cool, klassiske og historiske opbevaringsmøbler fra museets rige samling under titlen; ”Skuffer, Skabe og Skrin – Hjemmets opbevaringsmøbler før og nu”.

Det sker i salene ved siden af, hvor museumsinspektør og kurator, Ulla Houkjær, har blandet klassiske, historiske og anderledes opbevaringsmøbler. Denne udstilling er semi-permanent og løber fra 1. november 2013.

Læs mere på www.se-design.dk og www.designmuseum.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078