23948sdkhjf

Inwido forbedrer driften

Vindueskoncernen bag blandt andre Outline og Pro Tec har i årets første tre kvartaler løftet resultatet før skat med 17 mio. SEK trods et fald i omsætningen på 2 procent.
Fredag offentliggjorde Inwido AB regnskabstallene for tredje kvartal, og den svenskejede vindueskoncern kunne her melde om fortsat fremgang i indtjeningen.

Omsætningsmæssigt var det stort set status quo i forhold til sidste år – 1.109 mio. SEK mod 1.102 mio. SEK – mens resultatet efter skat steg fra 78 til 83 mio. SEK.

CEO Håkan Jeppsson betegner udviklingen som tilfredsstillende og hæfter sig ved, at Inwido kan fremvise en driftsmargin på 12 procent trods fortsat vanskelige markedsforhold.

- Over de sidste to år har vi gennemført strukturændringer på alle markeder, og vi fortsætter med at forbedre vores effektivitet gradvist, siger Håkan Jeppsson.

Det norske marked har udviklet sig i negativ retning, primært som følge af en svækket position på dørmarkedet. På de øvrige nordiske markeder har Inwido til gengæld oplevet en svag stigning hen imod afslutningen på tredje kvartal. Uden for Norden bød kvartalet blandt andet på opstart i Østrig. Det blev markeret med indvielse af et nyt showroom i Wien den 10. oktober og er ifølge Håkan Jeppsson et vigtigt skridt i Inwidos europæiske strategi.

Samlet set har Inwido i de første ni måneder af 2013 realiseret et overskud på 112 mio. SEK, hvilket er 17 mio. SEK mere end i fjor. Det er sket på trods af et fald i omsætningen fra 3.365 til 3.107 mio. SEK, og koncernens driftsmargin er således forbedret betydeligt fra 5,3 til 7,0 procent. Samtidig er pengestrømme fra driftsaktiviteter steget fra 61 til 123 mio. SEK.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096