23948sdkhjf

Møbelindustrien er blevet mere effektiv

Omsætningen er igen på vej op, men der bliver fortsat færre ansatte i branchen, viser en undersøgelse fra Dansk Aktie Analyse og Jyllandsposten.
Efter den voldsomme nedtur under krisen går det nu omsider den rigtige vej for møbelindustrien. Sådan lyder konklusionen i en analyse af 50 selskaber i branchen, foretaget af Dansk Aktie Analyse for Jyllandsposten.

Samlet set steg omsætningen med 3,6 procent fra 2011 til 2012, mens resultatet voksede med hele 11 procent. Således tyder meget på, at branchen samlet set er blevet mere effektiv, hvilket understreges af, at antallet af ansatte er faldet med 4,5 procent.

- Konjunkturerne og konkurrencen har presset virksomhederne til at blive mere produktive. Det er stærkt medvirkende til, at vi ser bedre resultater. Derfor skal man heller ikke vente, at beskæftigelsen følger med, når der kommer et opsving, siger branchedirektør Flemming Larsen fra Træ- og Møbelindustrien til Jyllandsposten.

I 2002 beskæftigede træ- og møbelindustrien 19.500. I dag er tallet knap 9.000. Ifølge Jyllandsposten hænger det først og fremmest sammen med, at der er forsvundet op mod 80 møbelproducenter i løbet af de sidste fem år. Samtidig har mange flyttet produktion ud af landet, mens andre har investeret i automatisering af produktionen.

Analysen viser også, at det er eksportsalget, der trækker omsætningen op. De danske møbelhandlere har det således fortsat svært. Jens Birkholm, der er direktør i Dansk Detail, fortæller, at markedet er gået i stå efter en ellers god start på 2013, og han forventer en flad omsætningsudvikling i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062