23948sdkhjf

Nabolande løfter dansk møbeleksport

Møbeleksporten steg beskedent i første halvdel af 2013, hvor nærmarkederne har markeret sig positivt.
Efter et betydeligt fald under finanskrisen har dansk møbeleksport igen fundet vækstsporet de sidste par år, og 2012 bød på den største procentuelle fremgang siden årtusindeskiftet.

I 2013 peger pilen også i den rigtige retning; om end mere beskedent end de 8 procent sidste år. Ifølge Jyllandsposten kan møbelbranchen fremvise en eksportfremgang på 0,7 procent for årets første seks måneder.

Det er ikke mindst salget til nabolandene, Norge og Sverige, der trækker op med en fremgang på henholdsvis 4 og 11 procent. Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien, erkender over for Jyllandsposten, at det bliver svært at komme tilbage på tidligere tiders niveau. Men når det kan gå stejlt ned ad bakke, kan det også hurtigt gå den anden vej, pointerer han.

I den forbindelse fremhæves blandt andet Tyskland, hvor dansk møbelindustri de senere år har formået at bremse mange års tilbagegang. Det tyske marked står i dag for 16 procent af den samlede danske møbeleksport, men potentialet er til meget mere:

- Økonomien i Tyskland udvikler sig fornuftigt i forhold til mange andre lande. Det er kæmpemarked med store muligheder. Langt størstedelen af eksporten går til Nordtyskland, så der er et potentiale i den sydlige del af landet. Her er befolkningen rigere, og væksten højere, siger Flemming Larsen til Jyllandsposten.

Branchedirektøren nævner også lande som Brasilien, Rusland, Indien og Kina som markeder med potentiale, men påpeger samtidig, at store afstande samt kulturforskelle og anderledes regelsæt gør det væsentligt mere kompliceret sammenlignet med nærmarkederne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141