23948sdkhjf

Arkitektstuderende er Årets Designtalent

Tre innovative produkter i træ har sikret Martin Dalsgaard Christensen og virksomheden Machvaerk titlen som Årets Designtalent 2013.
Tæt ved 5.000 elever, studerende, undervisere og erhvervsfolk fra hele landet var samlet i Messe C i Fredericia, da Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise Danmark torsdag fejrede Danmarks kommende entreprenører ved Danish Entrepreneurship Award 2013.

17 studerende fra landets uddannelsesinstitutioner var nomineret til titlen som Årets Designtalent 2013, og det blev Martin Dalsgaard Christensen fra Arkitektskolen Aarhus, der løb med sejren for skrivebordet ”Poet”, den multifunktionelle lyskilde "Lot" samt "Polygrif", der er en ’trævareprøve’ til promovering af sjældne træsorter for FSC.

- Jeg vil bare gerne lave ting, som man forstår, og jeg vil bare gerne lave enkle ting. Jeg synes, der er så meget, der er så kompliceret i den verden, vi lever i, men design behøver ikke være kompliceret, det skal være til at forstå, sagde Martin Dalsgaard Christensen.

Foruden produkterne blev de nominerede vurderet på deres evne til entrepreneurship. Martin Dalsgaard Christensen etablerede i 2012 virksomheden Machvaerk og har herigennem designet en stribe produkter. Skrivebordet ”Poet", som var med til prisuddelingen i Fredericia, er i produktion hos virksomheden Nordic Tales.

- Det har været fantastisk, og der har været helt vildt god energi. Jeg har helt ondt i halsen af at snakke med folk efterhånden. Det har været en god øvelse at præsentere sin idé og sin filosofi omkring design til folk, og de forstår det og kan åbenbart godt lide det, sagde Martin Dalsgaard Christensen, som ifølge administrerende direktør Christian Vintergaard fra Fonden for Entreprenørskab har god grund til at være stolt. Der var nemlig hård kamp om topplaceringerne.

- Ideerne i dag har været fremragende, og begejstringen omkring ideerne har været helt ekstraordinær stor. Vi har unge mennesker i Danmark, som er klar til at give den en skalle. Forhåbentlig har de unge også fundet ud af, at det faktisk ikke er så svært at være iværksætter, så vi ser mange flere unge starte egen virksomhed i fremtiden, sagde Christian Vintergaard.

Tidligere på dagen havde de studerende stået ansigt til ansigt med nogle af Danmarks skarpeste erhvervsfolk. Mere end 200 erhvervsfolk havde meldt sig som dommere og mentorer ved Danish Entrepreneurship Award 2013. De havde alle hevet en dag ud af kalenderen og stillet sig gratis til rådighed for at vejlede de unge iværksættere.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079