23948sdkhjf

Møbler af vegetabilsk olie og majsstivelse

Halvandet døgns anstrengelser gav en række spændende løsninger under ”Young Engineers Solutions – YES 2013” i København.
11 forslag til løsninger til løsninger blev resultatet af den opgave, som Orange Innovation, der er Roskilde Festival Gruppens innovationsenhed, havde stillet til deltagerne i dette års Young Engineers Solutions – YES 2013.

130 unge ingeniører og iværksættere var samlet for at præsentere resultaterne af halvandet døgns hæsblæsende samarbejde for dommerkomiteen.

Tino Rabe Tønnesen, chefkonsulent i IDA og projektleder for YES 2013, fortæller til IDA’s hjemmeside, at de mest lovende af forslagene måske får chancen for at blive testet i stor skala på næste års Roskilde Festival. I første omgang kan samtlige løsningsforslag opleves på en udstilling i Design Society i København, som løber frem til 13. december.

30.000 stole hvert år
Udfordringerne tog afsæt i Roskilde Festival som et laboratorium for at teste bæredygtige og innovative løsninger, der kan gøre en forskel.

Gruppen ”Circle of Life” vandt dommernes tekniske pris for deres svar udfordringen om at øge genbrug. Roskilde Festival har hvert år et anslået forbrug på cirka 30.000 stole i mange forskellige materialer, og gruppen havde derfor valgt at præsentere en cradle-to-cradle løsning bestående af stole og borde fremstillet i nedbrydelige materialer, som bogstaveligt talt kan pløjes ned i jorden efter brug.

Møblerne tænkes lavet af en særlig plastik bestående af vegetabilsk olie og majsstivelse, som er biologisk nedbrydelig. Desuden var møblerne udformet som fleksible moduler, så festivalgæsterne selv kan bygge deres møbler.

Ved en middag for deltagerne om aftenen blev der desuden valgt en publikumspris. Den gik til gruppen ”No shit”, der foreslår et system, hvor man via en proces, der bl.a. omfatter osmose, kan filtrere/rense urin til et niveau, hvor det kan bruges til at tage bad i! ”The golden shower”, som gruppen kaldte sin løsning.

Yngre Fagligt Forum står bag initiativet til YES, som netop er gennemført for 2. år i træk. Også denne gang skete det som en del af Copenhagen Creative Summit, i et samarbejde mellem Orange Innovation, KPH, Carbon20, Green Cities og IDA.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078