23948sdkhjf

Fuldt hus til træseminar

Interessen for at høre om træ som byggemateriale er stor. Så stor at Center for Industriel Arkitektur har været nødt til at oprette venteliste til symposiet "TRÆ! I en bæredygtig fremtid”.
Alle 200 pladser er optaget, når Center for Industriel Arkitektur (CINARK) og Kunstakademiets Arkitektskole fredag den 29. november sætter fokus på træets potentialer som led i en bæredygtig udvikling af byggeriet.

”TRÆ! I en bæredygtig fremtid” har til formål at drøfte, hvordan man bygger med træ i Danmark, og for at perspektivere diskussionen har CINARK valgt at invitere et par udenlandske arkitekter. Flere prominente navne som Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard og den kendte træarkitekt Sadie Morgan vil indtage talerstolen. Desuden medvirker en række danske fagpersoner med forskellig tilknytning til træ som materiale.

- Mens det 19. og det 20. århundrede tilhørte murværk, beton og stål, er tiden måske inde til at træ (igen) bruges som det primære byggemateriale, lyder det blandt andet i oplægget til symposiet, der har til hensigt at skubbe til fordomme, forventninger og vaner for herigennem at fremme en bæredygtig udvikling.

Træ Er Miljø har bistået arrangørerne i tilrettelæggelsen af symposiet og kommer også selv til at bidrage fra talerstolen. Det sker, når Martin Einfeldt fra organisationens styregruppe lægger op til debat med indlægget ”Træ kan redde verden – hvis vi bruger det”.

Bogudgivelse om træ i byggeriet
CINARK har samtidig lanceret publikationen "TRÆ! I en bæredygtig byggekultur?", som med udgangspunkt i seks forskellige cases søger at skabe overblik over feltet og anspore til debat. Formålet er dels at belyse, hvordan man bygger med træ i Danmark nu, dels diskutere hvordan man kan pege fremad mod en fremtid hvor træ i bærende konstruktioner har en mere fremtrædende rolle.

- Hvordan træ kan anvendes i byggeri er et anseligt vidensfelt som allerede er veldokumenteret. Meningen med publikationen er ikke at beskrive dette felt, men at skildre aktuelle tendenser og udviklingspotentialer, som er interessante i arkitektonisk sammenhæng. Intentionen er – trods emnets størrelse og publikationens begrænsede format – at bidrage til at nuancere diskussionen om en bedre og mere bæredygtig anvendelse af træ i dansk byggeri i fremtiden, skriver CINARK.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08