23948sdkhjf

Mere dansk på Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair byder i februar blandt andet på en dansk Guest of Honour, danske up-coming designere og en præsentation af værker fra vinderen af den danske designpris, Time to Design.
Når Skandinaviens største møbelmesse løber af stablen i den første uge af februar, er det rød-hvide aftryk mere markant, end det plejer at være.

Først og fremmest er dansk-italienske GamFratesi udvalgt som den 11. i rækken af Guest of Honour-designere. Stine Gam og Enrico Fratesi får dermed en fremtrædende plads på den messe, hvor de for syv år siden blev inviteret ind som udstillere i det særlige område for nye, lovende designere. Det er i øvrigt første gang, at en designvirksomhed fra Norden inviteres med som Guest of Honour.

- Vi er imponerede af, hvordan GamFratesi bruger en forskelligartet kulturelle baggrund til at skabe sit eget formsprog. Endvidere er vi imponerede af, hvor lovende studiet har udviklet sig siden 2006, hvor de udstillede hos os på området for upcoming designere, Greenhouse, til nu at være et designstudie, som alle taler om, siger messens projektchef, Cecilia Nyberg.

Området for unge talenter, Greenhouse, har i 2014 fundet plads til to danske designere. Det drejer sig om 25-årige Kristina Kjær og 28-årige Signe Hytte, begge fra TEKO. Også Sanghyeok Lee, som godt nok er koreaner, er med til at sætte fokus på dansk design. Han vandt i august måned den danske designpris ”Time To Design”, hvor en del af præmien var eksponering på en egen stand i Stockholm.

Hertil kommer selvfølgelig alle de danske udstillere. Marianne Sjöberg, der er dansk repræsentant for Stockholm-messen, fortæller, at antallet af udstillende virksomheder fra Danmark bliver på niveau med 2013, hvor 87 af de godt 730 stande var danske.

Stockholm Furniture & Light Fair finder sted på Stockholmsmässan 4.- 8. februar 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078