23948sdkhjf

Flere kvinder i danske bestyrelser

De seneste fem år er antallet af kvinder i de store danske selskabers bestyrelser fordoblet, viser en analyse fra DI.
Der sidder kvinder på 32 af i alt 171 bestyrelsespladser i Danmarks 24 største, danske børsnoterede selskaber, viser en ny DI-analyse. Det svarer til 19 pct. af posterne, og er næsten en fordobling i forhold til i 2008.

- De største børsnoterede virksomheder har selv valgt en mangfoldighed i bestyrelsesarbejdet med en bred international rekruttering af kompetencer med en mere ligelig repræsentation af køn. Vi har hele tiden modsat os kvindekvoter, og vores nye tal bekræfter, at den politik er helt rigtig, for hvis udviklingen forsætter i samme tempo vil kvinder sidde på 37 pct. af bestyrelsesposterne om ti år, siger underdirektør Charlotte Rønhof, DI.

Bestyrelserne i de 24 største børsnoterede selskaber herhjemme tæller stadig flere kvinder.

Hvis udviklingen forsætter i samme tempo vil kvinder om ti år sidde på 37 pct. af bestyrelsesposterne, viser en fremskrivning, som DI har foretaget.
Kvoter kan være på vej
EU Kommissionen fremsatte sidste år et direktivforslag om kvindekvoter på 40 pct. i 2020. Men direktivet kan tidligst træde i kraft langt henne i 2014, efter valget til Europa-Parlamentet og valg af EU-Kommission.

- Kvoter er en dårlig idé. Man skal ikke politisk blande sig i, hvordan virksomheder ledes, og risikoen er, at man forringer arbejdet i bestyrelserne og dermed stiller de europæiske virksomheder dårligere i den globale konkurrence, siger Charlotte Rønhof.

Hun mener dog, at der kan være gode argumenter for, at virksomhederne selv prioriterer en mere ligelig fordeling af kønnene i bestyrelserne.

- Det gælder om at bringe alle relevante kompetencer og erfaringer i spil. Derfor støtter vi også op om den danske model, hvor virksomhederne fra april i år er blevet pålagt at sætte måltal for andelen af kvinder i bestyrelsen og sætte en intern politik for kønsrepræsentationen i de øvrige ledelseslag, siger Charlotte Rønhof.

Hun er opmærksom på, at de mindre og mellemstore børsnoterede virksomheder endnu ikke har flyttet sig helt så meget som de store børsnoterede selskaber.

- Men det er kun et spørgsmål om tid, eftersom der bliver flere og flere kompetente kvinder, der søger ledelsesansvaret. Det er en naturlig udvikling, der ikke vinder ved at blive tvunget igennem, siger Charlotte Rønhof.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078