23948sdkhjf

Kort nyt fra træ- og møbelbranchen

Wood Supply har samlet stort og småt fra branchen. Læs i dag blandt andet om Halsnæs Trælast, InHome Tæppeland, Homag Danmark og Jysk.
Trælast fornyer sig
Halsnæs Trælast er netop nu i gang med en større ombygning af de eksisterende bygninger på K. A. Larssensgade. Det skriver Frederiksværk Ugeblad.

Baggrunden er et ønske om øget synlighed, og Claus Aagaard fra Halsnæs Trælast fortæller til avisen, at man blandt andet har valgt at bygge nyt indgangsparti med en ny reception samt en ny parkeringsplads.

- Det bliver spændende at præsentere kunderne for fornyelsen, som vi regner med står færdig omkring påske, siger han. (Kilde: Frederiksværk Ugeblad).

Homag Danmark sponsorer fremtidens maskinsnedkere
Under denne uges DM i Skills i Aalborg stiller Homag Danmark en Weeke cnc-maskine til rådighed for de deltagende maskinsnedkere.
Samtidig vil der under hele forløbet være en tekniker til stede fra Homag Danmark.

DM i Skills 2014 afholdes 23.-25. januar 2014 i Gigantium i Aalborg og forventes at tiltrække omkring 30.000 besøgende. Der er fri adgang for alle.

Tæppelands konceptchef bliver medejer af Holbæk-afdeling
Brian S. Nielsen, 32-årig konceptchef i Inhome Tæppeland, er blevet chef for kædens afdeling i Holbæk Mega Center, hvor han samtidig overtager 20 procent af ejerskabet. Det skriver Nordvestnyt.

Brian S. Nielsen startede som 17-årig som elev i Tæppeland og avancerede med årene; først til butikschef, siden detailchef og salgschef frem til konkursen i det daværende Biva-Tæppeland. Da norskeI nHouse Group efterfølgende overtog aktiverne, fulgte Brian S. Nielsen med som en af flere nøglemedarbejdere. (Kilde: Nordvestnyt).

Træproducerende lande i Afrika vil sikre lovlighed
Regeringerne fra Afrikas vigtigste træproducerende lande har sammen med repræsentanter fra træindustrien og civilsamfundsorganisationer indgået en aftale for at passe på verdens næststørste regnskov.

- Den såkaldte ”Brazzavilleerklæring” er aftale om at sætte ind overfor ulovlig handel med træ i Congo-bassinet, som er verdens anden største regnskov. Selvom erklæringen ikke er bindende, er den et vigtigt politisk signal og en rettesnor til at forbedre skovforvaltningen. Vi forventer, at den vil bidrage væsentligt til at reducere handel med ulovligt tømmer, siger seniorrådgiver i WWF Verdensnaturfonden Maj Manczak.

De vigtigste træproducrende lande er Republikken Congo, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Den Demokratiske Republik Congo, Côte d'Ivoire og Gabon. Ifølge FSC Danmark estimerer et nyt studie fra Global Witness, at op mod 90 procent af træet i Den Demokratiske Republik Congo bliver handlet illegalt. (Kilde: WWF Danmark / FSC Danmark).

Jysk giver 380.000 kroner til Støt Brysterne
I oktober besluttede Jysk at støtte kampagnen, Støt Brysterne, som Kræftens Bekæmpelse står bag.

I hele oktober måned solgte kædens danske butikker de velkendte ”Støt Brysterne”-armbånd samt andre varer, hvor 20 til 50 kroner pr. solgt vare gik ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Salget er nu gjort op, og i alt 380.000 kroner går til kampagnen.

Jysk har siden 2004 samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om at samle penge ind til kampen mod brystkræft gennem salg af specielt designede produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094