23948sdkhjf

Krisen er slut hos Bent Hansen Møbler

Hos den nordjyske møbelproducent og møbelpolstrer Bent Hansen Møbler er krisen en saga blot. Der sælges atter designermøbler i stor stil.
I årtier har det været ompolstring og renovering af møbler, der har været hjørnestenen hos Bent Hansen Møbler med hovedsæde i Rørdal i Aalborg. I dag er det dog design af møbler, der udgør størstedelen af arbejdet i virksomheden, der ejes og drives af Henrik Hviid, der har overtaget virksomheden efter sin far og farfar, skriver Vejgaard Avis.

Og netop virksomhedens designermøbler tiltrækker stor interesse både indlands og udenlands.

Pris afgørende faktor
Når det kommer til økonomisk krise, så er salget af designermøbler en god indikator for, hvor man befinder sig. Og med det in mente kan Henrik Hviid konstatere at krisen, der i 2008 ramte møbelbranche særdeles hårdt, nu er slut. Der er for hans ved kommende et solidt salg af designermøbler både herhjemme, men også til Tyskland, Belgien, Holland, Sverige, Norge og Finland. Men han mærker dog en vis forandring i markedet, hvor prisen på møblerne er kommet til at spille en mere væsentlig rolle en tidligere.

- Pris er den mest afgørende faktor i dag, når man handler design. Kunderne vil gerne have både design, kvalitet og godt håndværk. Men de vil have det så billigt som muligt, og det er udfordringen ved at drive en forretning som min i dag. Derfor er det heller ikke længere muligt at producere alt her. Vi må outsource det vi kan, for at holde de priser vore kunder vil betale, siger Henrik Hviid til avisen.

I dag sender Henrik Hviid hynder og puder og en del polstringsarbjede til Polen, Litauen og Indien for at kunne konkurrere på priserne, hvilket er en kilde til undren hos designeren.

- Det er nødvendigt. Men det bliver da lidt plumret, hvornår noget dansk design er dansk fremstillet. Landegrænser findes ikke, når det gælder produktion af varer. Og det er faktisk lidt utroligt, at det kan betale sig med al den logistik med at finde leverandører, kontrollere arbejdet og fragte halvfabrikata fra den anden side af verden og til Aalborg for at kunne konkurrere på pris, funderer møbeldesigneren.

Størst i Danmark
Selvom Henrik Hviid oplever stor international interesse for sine møbler, både på Il Salone del Mobile i Milano sidste år og på den netop overståede Stockholm Furniture & Light Fair, så er det stadig det danske marked, hvor der er størst afsætning.

At danskerne er de hyppigste købere af virksomhedens designmøbler vil ikke afholde Henrik Hviid fra at deltage på messer rundt om i verden. Hans erfaring siger ham nemlig at udlændinge køber langt mere differentieret end danskere, der er utrolig loyale over for bestemte designere

Henrik Hviid har ingen planer om at droppe møbelpolstringen, da det er et fag, der ligger hans hjerte meget nær. Men i øjeblikket er der to nye ting på tapetet. Han arbejder selv på at færdiggøre et super fleksibelt hyldesystem, samtidig med at han har sat et par nyuddannede designeres designs i produktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094