23948sdkhjf

DLH nedskriver med 142 millioner

Som led i den igangværende salgsproces har DLH-koncernen nedskrevet sine aktiver med 142 mio. kr., og det sætter sit præg på 2013-regnskabet.
Såvel omsætning som driftsresultat var i overensstemmelse med de senest udmeldte forventninger, da DLH fredag offentliggjorde årsregnskabet for 2013.

Omsætningen udgjorde 2.028 mio. kr. mod 2.248 mio. kr. i 2012, mens driftsresultatet (EBIT) er et underskud på 29 mio. kr. mod et underskud på 14 mio. kr. i 2012. På bundlinjen er resultatet et underskud på 277 mio. kr., heraf 195 mio. kr. fra ikke fortsættende aktiviteter.

I januar måned besluttede DLH på en ekstraordinær generalforsamling at indlede et frasalg af koncernens selskaber og aktiviteter, og denne proces er i fuld gang.

- Vores hovedfokus er at gennemføre den strategiplan, der blev vedtaget af aktionærerne i januar 2014. Vi har struktureret et antal parallelle salgsprocesser, og de individuelle forretningsområder præsenteres for mulige købere. Processen forløber med interesse fra flere sider. Vi er overbeviste om, at dette er den bedste løsning med henblik på at maksimere aktionærernes værdi, siger CEO Kent Arentoft.

Han og DLH kan se tilbage på et vanskeligt år, hvor faldende efterspørgsel har sat sit præg på de nordiske aktiviteter. DLH’s nordiske omsætning faldt i 2013 fra 760 til 606 mio. kr., og trods en nedbringelse af omkostningerne i niveauet 22 mio. kr. sluttede året med et driftsunderskud på 6 mio. kr. i den nordiske forretning.

Som følge af usikkerhed om udfaldet af salgsprocessen har DLH set sig nødsaget til at nedskrive de immaterielle aktiver med 142 mio. kr. Egenkapitalen udgør herefter 323 mio. kr. Den igangværende salgsproces betyder også, at DLH på nuværende tidspunkt ikke kan opstille forventninger til den økonomiske udvikling i 2014.
Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078