23948sdkhjf

Post Danmark hylder Wegner og Mogensen

”Den trebenede skalstol” og ”Den spanske stol” er valgt som motiver for to nye frimærker, der markerer 100-året for to af Danmark største møbeldesignere.
I 2014 ville Hans J. Wegner og Børge Mogensen begge være fyldt 100 år. Det har Post Danmark markeret ved at udsende et frimærke med Wegners ”Den trebenede skalstol” og Mogensens ”Den spanske stol”.

Der er også udkommet et frimærke med PH-flyglet som motiv. Sidstnævnte, der viser Poul Henningsens værk fra 1931, er udpeget som Danmarks bidrag i serien Europafrimærker, som i 2014 har musikinstrumenter som tema.

- De tre møbelklassikere har givet os en spændende mulighed for at forene frimærkedesign med møbeldesign og samtidig hylde nogle af Danmarks allerstørste designere i det 20. århundrede, forklarer Martin Pingel, designchef i Post Danmark Frimærker.

Mens Hans J. Wegner og Børge Mogensen debuterer på frimærke, har Poul Henningsen været dér før. Det skete i 2007 i serien ”store danskere”.

- Det er jo netop det, som frimærker også kan. Minde os om vores historie og fremhæve de personer, som med talent og gennemslagskraft har givet os et rigere liv, tilføjer Martin Pingel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078