23948sdkhjf

Thorlund Skou investerer i nye anlæg

En mere fokuseret strategi betyder, at Collstrop Brande nu afhænder sine trykimprægneringsanlæg. Køberen er Thorlund Skou, der mangler kapacitet til at håndtere stigende efterspørgsel.
Collstrop Brande A/S har med virkning fra den 1. maj 2014 indgået aftale om at sælge sine trykimprægneringsanlæg til Thorlund Skou A/S.

- Thorlund Skou har igennem de seneste fire år været den største kunde, og med den fortsat stigende aktivitet i Thorlund Skou kræves der yderligere investeringer i kapacitet og logistik. Det er derfor den rette timing at overlade fremtiden til Thorlund Skou, forklarer direktør Preben Kjærgaard om baggrund for salget.

Collstrop Brande vil i fremtiden fokusere på brandimprægnering, industriel overfaldebehandling samt salg af træbeskyttelse. Produktion af brandimprægnering vil fortsat foregå i Brande.

- Alle kræfter samles nu om disse tre ting, hvilket giver ekstra styrke og mulighed for at blive en endnu mere interessant samarbejdspartner på disse områder, siger Preben Kjærgaard.

Åbner op for en større kundeportefølje
Thorlund Skou offentliggjorde for lidt over en måned siden et 2013-resultat på 7 mio. kr., og virksomheden har på få år formået at etablere sig som en seriøs aktør på markedet for distribution af trælast. Med overtagelsen af Collstrup Brandes anlæg kommer Thorlund Skou til at råde over et fire hektar stort distributionscenter med fire trykimprægneringsanlæg, oppindings- og tørringsanlæg. Det giver mulighed for at møde en stigende efterspørgsel.

- Der er cirka 20 % af vores leverancer, vi ikke kan gennemføre uden oplagring, NTR trykimprægnering, tørring, ompakning, forarbejdning eller anden overfladebearbejdning. Den stigende omsætning nødvendiggør, at vi investerer i et større produktions- og logistikcenter i Danmark. Anlægget i Brande har en optimal placering og det nødvendige udstyr, der på sigt skal forbedres og udbygges, forklarer direktør Henrik Magnus Skou.

- Der er i dag flere segmenter i markedet, som vi bevidst fravælger, og der er ingen tvivl om, at vi med et logistikcenter i Brande åbner op for en større kundeportefølje. Men først skal vi i arbejdstøjet og have indrettet anlægget i Brande, som vi ønsker det, fortsætter han.

Udover egenproduktion vil Thorlund Skou fortsat tilbyde NTR-imprægnering og anden form for produktion til de kunder, som i årenes løb har anvendt anlægget i Brande. Umiddelbart er den eneste forskel, at imprægneringen fremover sælges i Thorlund Skous navn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063