23948sdkhjf

Wegner-stole i dobbelt størrelse

En Skalstol (CH07) og to Gyngestole (J16) – alle i dobbelt størrelse – fungerer som blikfang for særudstillinger i København og Tønder i anledning af Hans J. Wegners 100 års fødselsdag.
Når Designmuseum Danmark i morgen åbner udstillingen ”Wegner – bare een god stol”, vil overdimensionerede udgaver af Wegners skalstol CH07 og gyngestolen J16 være placeret foran museet som blikfang for udstillingen. På lørdag vil en tilsvarende skalstol have fundet vej til Kunstmuseet i Tønder, når en ny udstilling sætter fokus på Wegners betydning for nordisk design og forholdet til fødebyen Tønder.

Inspirationen er hentet i Tyskland, hvor godt 30 store stole står placeret rundt omkring i Weil-am-Rhein for at lokke gæster fra Vitra Designmuseum til at tage en tur rundt i byen. I Danmark bliver det blot med omvendt fortegn – at lokke folk fra byen ind på museet.

- Idéen er at skabe et anderledes indslag i anledning af Wegners 100 års fødselsdag. Det må gerne være lidt sjovt, så nogle af de besøgende deler det på Facebook og giver andre lyst til at udstillingen, fortæller Anders Brun fra Hans J. Wegners Tegnestue til Wood Supply.

Han er daglig leder på tegnestuen, der har som formål at sikre arven efter Hans J. Wegner, og har de sidste 4-5 år arbejdet på at samle relevante aktører om at gøre markeringen af Wegners 100 år så stor som overhovedet muligt.

Bag skalstolen står to mexicanske og en norsk udvekslingsstuderende fra Malmstenskolan i Stockholm. Resultatet blev så godt, at Carl Hansen & Søn, der har rettighederne til stolen, som tak har inviteret eleverne på studietur til Danmark, hvor de blandt andet vil deltage i begge udstillingsåbninger. De to gyngestole, der er sponsoreret af producenten Fredericia Furniture, er skabt af pensionerede snedkere ved Træmuseet i Oddense.

Læs mere om de to udstillinger på designmuseum.dk og museum-sonderjylland.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093