23948sdkhjf

Virksomheder vil afskaffe 1. maj

En ny undersøgelse udført af løn og HR-virksomheden Bluegarden viser, at 61 procent af danske virksomheder ønsker 1. maj afskaffet som overenskomstbestemt fridag.
Mange danskere nyder 1. maj med sol, øl og politiske brandtaler, men det er muligvis snart fortid, hvis det står til HR-folket i de danske virksomheder. Bluegarden har i forbindelse med arbejdernes internationale kampdag 1. maj udført en rundspørge blandt HR-cheferne i 287 virksomheder med i alt 44.771 medarbejdere.

Heraf fremgår det, at hele 61 procent af virksomhederne ønsker 1. maj afskaffet som overenskomstbestemt fridag. Til sammenligning ønsker kun 29 procent af de adspurgte Grundlovsdag afskaffet.

- Det er påfaldende, at der er så stor forskel i opbakningen til henholdsvis 1. maj og Grundlovsdag blandt virksomhederne. Det kan hænge sammen med, at 1. maj i nogle overenskomster kun tæller som en halv fridag, hvilket kan give koks i produktionsplanlægningen. Samtidig skal virksomheden påregne ekstra lønomkostninger, hvis man vil holde produktionen kørende, siger John Lind Thomsen, der er HR-direktør i Bluegarden.

Af Bluegardens undersøgelse fremgår det også, at det ikke kun er virksomhederne, som har svært ved at håndtere 1. maj. Hele 40 procent af de adspurgte HR-chefer svarer nemlig, at der blandt medarbejderne hersker forvirring om, hvorvidt man overhovedet har fri denne dag.

- I dagens arbejdsmarked, hvor medarbejderne i højere grad tilrettelægger deres arbejdsliv selv, er der formentlig færre, som identificerer sig med arbejderparolerne og de blafrende faner end tidligere. Derfor er det ikke så underligt, at der på mange arbejdspladser er forvirring om, hvorvidt dagen er en fridag i deres overenskomst, lyder det fra John Lind Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079