23948sdkhjf

Pro Tec Vinduer satser digitalt

Vinduesfabrikken introducerer optimerede BIM-objekter målrettet små og mellemstore tegnestuer.
BIM (Building Information Modeling) har været undervejs i den danske byggebranche i mere end 10 år og indgår i dag som en naturlig del af arbejdet hos de store danske arkitektfirmaer. De små og mellemstore tegnestuer har generelt forholdt sig mere afventende, men er efterhånden også begyndt at tage de digitale teknologier til sig. Det har Pro Tec Vinduer i Holstebro nu taget konsekvensen af:

- Vi er meget bevidste om, at de enkelte byggeprojekter er pressede på tid, og derfor skal BIM først og fremmest spare tid og ressourcer i projekteringsfasen. Derfor har vi tilført vores BIM-objekter en række nye features og funktionaliteter i et tæt samarbejde med branchen. Vi har været meget ambitiøse i vores tilgang til BIM og mener nu at have fundet den helt rigtige løsning - også til de små og mellemstore tegnestuer, siger direktør Søren Hansen fra Pro Tec Vinduer.

Intelligente objekter
Pro Tec har valgt at tilbyde sine BIM-objekter i Revit-format og har optimeret objekterne i tæt samarbejde med Bjerg Arkitektur. De er efterfølgende testet af blandt andre 3XN, KPF Arkitekter og bygningskonstruktørlinjen på UCN i Aalborg:

- Vi har taget udgangspunkt i branchens behov frem for produkternes beskaffenhed. Det har selvsagt givet nogle udfordringer, men vi har fra starten sat overliggeren højt og har haft en ambition om at bygge ovenpå det, man kan i dag, fortsætter Søren Hansen.

Revit-filerne er modellerbare, så konstruktøren eller arkitekten kan tilpasse både højde, bredde og karmdybde. Når dimensionerne for et vindue eller en dør er indtastet, sørger Revit med de nye optimerede funktioner for, at den korrekte U-værdi og Eref beregnes automatisk.

- I modsætning til traditionelle vindues- og dørobjekter er de nye BIM-objekter intelligente og lavet til både at kunne fungere som enkeltstående bygningsdele eller som et større facadeparti. Det betyder, at objekterne automatisk justerer det udvendige karmmål. Som konstruktør skal du således blot definere, hvilke sider der støder op til et andet objekt, forklarer Søren Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094