23948sdkhjf

Det store trappetrin til Kina

Trappeproducenten Dolle ønskede selv at lave noget af produktionen i Kina for ikke at være afhængig af en lokal underleverandør.
Som trappeproducent fandt Dolle i 2000 en kompetent kinesisk underleverandør i Suzhou. Men samme underleverandør kom efter fem år til at stå for mere end 15 pct. af virksomhedens samlede salg. Og det gjorde Dolle sårbar, mente ledelsen. Derfor havde virksomheden brug for gode råd til at skabe egen produktion i Kina – og rådene kom fra DI:

- Sammen med Dolle lavede vi det, vi kalder et 'feasibility study' for Dolles bestyrelse. Det gav indsigt i fordele og ulemper ved at producere i Kina, siger chef for international virksomhedsrådgivning Jacob Kjeldsen, DI.

Samtidig fik Dolle også DI til at udarbejde en forretningsplan om de konkrete muligheder for, at virksomheden kunne etablere sin egen produktionsfacilitet i Suzhou. Og en partner til formålet blev også fundet.

- DI er vant til at skrive og strukturere en forretningsplan. Det var vi ikke i Dolle på det tidspunkt. DI’s forretningsplan var derfor en fyldestgørende hjælp til forhandlingen med vores kinesiske partner. Og det viste sig meget afgørende, siger adm. direktør Francois Grimal fra Dolle.

Fra forretningsplan til fabrik
Efter forhandlinger hjemme i Danmark nåede parterne frem til en ejerskabsfordeling i den nye produktionsenhed i Kina, som gav Dolle majoritet med 80 pct.

Den kinesiske partner blev direktør i det nye Dolle-ejede selskab og købte samtidig 10 pct. ejerskab, mens ejeren af den oprindelige kinesiske underleverandør fik de sidste 10 pct. Men disse forhandlinger var ikke de eneste bryderier, som skulle overkommes.

- Kulturelle forskelle, lovgivning, sproget og en lang behandlingstid var nogle af de udfordringer, vi mødte, da vi skulle etablere os i Kina. Og DI har stor erfaring med Kina, hvor vi selv havde meget begrænset erfaring, siger adm. direktør, Francois Grimal.

Siden etableringen i 2006 har Dolle af to omgange udvidet produktionsarealet i Suzhou.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064