23948sdkhjf

Kongelige møbler til Ikea-priser

Da auktionshuset Hørsholm søndag holdt auktion over møbler og genstande fra danske slotte blev det noget af et tilløbsstykke. Og priserne svingede fra få 100 kroner til flere tusinde.
Auktionen over møbler og genstande fra danske slotte, overvejende Amalienborg og Fredensborg, fandt sted i en hangar på Flyvestation Værløse og mangen en møbelentusiast var mødt op. En stor del af møblerne blev solgt for en slik med henblik på restaurering og videresalg, vurderer en af de mange fremmødte møbelentusiaster. Det skriver SN.dk.

Istandsættelse & videresalg
Auktionshuset Hørsholm havde forud for auktionen reklameret for, at man kunne få gode brugte møbler til Ikea-priser og det var ganske vist. Møblerne blev solgt for mellem 200 og 30.000 kroner.

Anders Juel Andersen var mødt op for at gøre en god handel. Han ejer en virksomhed, hvor han restaurerer møbler med henblik på videresalg, og han vurderer, at det bliver nemmere at få en god pris ved videresalget, når man kan sige at møblerne har stået på et slot.

- Hvis møblerne havde stået i dit eller mit hus, ville folk ikke give noget for det. Jeg ville ikke kunne få det for det, som det har kostet at sætte det i stand. Hvis de var fra en lejlighed på Østerbro, kunne du måske få 300 kroner stykket. Det ville være en god pris. Hvis du kan sige, at de har stået på Amalienborg Slot, kan du måske få 1500 kroner pr. stk, siger han til avisen.

Han vurderede, at rigtig mange af de deltagende på auktionen ligesom han var mødt op for at købe møbler med henblik på istandsættelse og videresalg.

Originalartikel: http://www.sn.dk/furesoe/se-fotos-kongelige-moebler-solgt-for-hoejeste-bud/artikel/414551
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094