23948sdkhjf

Biga udvikler sig som forventet

Køkkenproducenten Biga leverer i 2013 et negativt resultat, men forventer at den positive effekt af strategiske tiltag vil kunne ses allerede i 2014 - og med sorte tal til følge i 2015.
Produktionen og salg af køkkener, bad- og inventarløsninger har i 2013 givet underskud for Biga med base i Bjerringbro.

At finde fodfæste
Resultatopgørelsen for 2013 viser en bruttofortjeneste på 3,97 mio. kr., et resultat på -4,09 mio. kr. mod en bruttofortjeneste i 2012 på 4,5 mio. kr. og et resultat på -1,74 mio. kr. Resultatet er påvirket negativt af et udskudt skatteaktiv på godt 1,2 mio. kr.

- Det realiserede resultat for 2013 er i store træk i overensstemmelse med forventningerne til regnskabsåret. Det er i 2013 lykkedes at nå den budgetterede omsætning og samtidig skabe en forbedring i den direkte indtjening på de enkelte ordrer. Både set i forhold til sidste års realiserede tal og i forhold til budgettet for 2013. Herudover er der i året realiseret en forbedring i den likviditetsmæssige situation i forhold til vores forventninger til året, skriver Biga i sin årsrapport og fortsætter:

- Forventningerne til 2013 var således også forventningen om et år, hvor virksomheden skulle finde sit fodfæste i den fastlagte strategi og gennemføre strategiske tiltag for at styrke Biga-mærkets etablering på markedet for køkkener og badinventar.

Fremtiden
Virksomheden er sig bevidst at gennemførelsen af strategiske tiltag sker over tid, og effekten ofte ses med forsinket virkning, hvorfor der først fra 2014 forventes afledt forbedring af selskabets indtjening.

Med baggrund i en ny strategi og opbygningen af et godt markedsgrundlag forventes indtjeningen i de kommende år forbedret. Dette sker som følge af øget omsætning og optimering af processer og tilpasning af omkostninger. Det udarbejdede budget for 2014 viser således en væsentlig forbedring i resultatet, mens forecastet for 2015 viser forventning om både positiv indtjening og positivt likviditetsflow.

Bigas produkter afsættes via egne sælgere og fremskudte salgsled. Koncernen har eget showroom på adressen i Bjerringbro samt showrooms rundt om i landet. For at understøtte og fremskynde strategien om at åbne nye franchisedrevne butikker er der i maj måned tilført 3,2 mio. kr .i likviditet. Desuden har aktionærerne gennemført en gældskonvertering på 5,567 mio. kr. Var dette sket inden regnskabsårets udløb, ville Bigas egenkapital have udgjort 0,201 mio. kr.
Læs mere om: BIGA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094