23948sdkhjf

Styrelse: Dårlig konkurrence koster

Dårlig konkurrence fra udlandet er fremherskende i Danmark. Det giver unødigt høje priser vurderer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
95 procent af alle EU-udbud fra stat, kommune og regioner vindes af virksomheder med dansk adresse. Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af en analyse, som mediet står bag.

Konsekvensen kan ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen være højere priser, når antallet af tilbud er lavere, end hvis den udenlandske interesse - og ikke mindst bud - var på et højere niveau.

Små ordrer og sproget bremser bud
Markedets størrelse kan i sig selv være en hindring for den udenlandske interesse. Opgaverne er ganske enkelt ikke i en interessant størrelsesorden, vurderer en udbudsekspert. Derfor ser man ofte, at de udenlandske virksomheder etablerer underafdelinger i Danmark, hvis de finder markedet interessant.

Ser man også på udenlandske datterselskaber, er det cirka hvert syvende udbud herhjemme, der bliver vundet af en virksomhed med udenlandsk ejer, viser en opgørelse for EU-Kommisionen fra 2011.

Men der er også andre forklaringer på, at danske ordrer ofte lander hos danske selskaber:

- Det handler ikke om, at det offentlige ikke vil give opgaver til udenlandske virksomheder. Det handler om, hvem der byder ind. Sproget kan være en barriere. Hvis al kommunikation foregår på dansk, begrænser det udlændinge fra at byde, lyder en forklaring ekspert i udbudsret på CBS, Grith Ølykke.

Original artikel: http://www.ugebreveta4.dk/danmark-lukker...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078