23948sdkhjf

Snedkerne er klar til DM

Det var stort i Aalborg i 2014, men i år bliver det endnu større, lyder det fra Snedkernes Uddannelser forud for dette års DM i Skills, som åbner torsdag i Bella Center.
Snedkernes Uddannelser var næsten ikke til at overse, da Gigantium i Aalborg sidste vinter dannede rammen om DM i Skills 2014. Om tre dage er scenen skiftet ud med Bella Center i København, hvor træ- og møbelindustrien satser endnu mere på at vise sig frem for hr. og fru Danmark og – ikke mindst – den generation af unge mennesker, der står foran valg af uddannelse.

-Vi har satset stort de sidste år, men setup’et er endnu større i år; både rent udstyrsmæssigt, men også med hensyn til udstillingsstand, fortæller Ole Egemose fra Snedkernes Uddannelser til Wood Supply.

Udover fire konkurrencestande – én for hver af de deltagende uddannelsesretninger – vil Snedkernes Uddannelser råde over et areal på 72 kvadratmeter. Her vil lærlinge og nyuddannede give et indblik i, hvad maskinsnedkeren, møbelsnedkeren, bygningssnedkeren og møbelpolstreren laver ude på virksomhederne.

De sponsorerer Snedkernes Uddannelser under DM i Skills 2015:
3F, Carl Ras, Claudius Foam, Danish Art Weaving, Dansk Byggeri, Dansk Håndværk, Davinde Savværk, De Forenede Snedkere af 1862, Ejendals, Felder, Festool, Homag, HTH, Industrisektionen (DB), Kalhave, PA-Savværk, Pfaff, Profil Værktøj, Riisfort, Risør Finer, Scanteam, Snedkersektionen (DB), Sørensen Læder A/S, TMI, Træfonden, TUUF, Wegners Tegnestue, Østjysk CadCam
Den nyeste teknologi til rådighed
Vinderne af DM i Skills 2014 var knap nok blevet hyldet, før Snedkernes Uddannelser tog hul på forberedelserne til dette års DM, og indsatsen er blevet belønnet. Igen i år er det således lykkedes at samle en række af branchens virksomheder om at skabe det, der ifølge Ole Egemose med stor sandsynlighed bliver mesterskabernes største stand.

Blandt samarbejdspartnerne er Homag Danmark, som for fjerde gang leverer og installerer et komplet CNC-anlæg til brug i konkurrencerne. Virksomheden stiller desuden medarbejdere til rådighed for skolerne før og under Skills; alt sammen for at give eleverne mulighed for at prøve kræfterne med den nyeste teknologi.

De stationære maskiner stilles til rådighed af Felder, som deltager i samarbejdet omkring DM for anden gang.

Det handler om at skabe interesse
Både sponsorer og Ole Egemose betoner vigtigheden af denne slags fremstød i en branche, som har svært ved at tiltrække nye lærlinge. Et støvet image og manglende kendskab er barrierer, som vedholdende profilering under DM i Skills kan være med til at nedbryde.

- Vi har konstant ledige elevpladser som maskinsnedker. Men de unge kender efterhånden Skills, og det er en god anledning til at vise dem, hvad de kan bruge uddannelserne til. Jeg tror, at det kan få flere til at søge ud i træ- og møbelindustrien, siger Ole Egemose.

Snedkernes Uddannelser vil også benytte DM i Skills til at præsentere websitet snedkerakademiet.dk, der er skabt med midler fra Træfonden og TUUF for alle interessenter i branchen.

- Vi vil gerne skabe en digital platform, hvor træ- og møbelindustrien kan udveksle erfaringer på kryds og tværs. Sitet giver lærlinge, svende, undervisere, skoler og virksomheder mulighed for at oprette profiler og komme i dialog med hinanden, forklarer Ole Egemose.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131