23948sdkhjf

DLH mister FSC-certificering

En sag om handel med ulovligt træ betyder, at FSC fratager DLH’s certifikater. Hos DLH er man uenig i afgørelsen.
Med virkning fra den 12. maj 2015 vil DLH’s selskaber få frataget sine FSC-certifikater. Det oplyser FSC Danmark i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet på baggrund af en undersøgelse, hvor et uvildigt klagepanel har konkluderet, at DLH har været involveret i handel med ulovligt træ i Liberia.

- Vi er selvsagt kede af sagen og har betragtet DLH som gode og stærke samarbejdspartnere omkring FSC-certificeret træ og udbredelsen af FSC-mærket igennem tiden. Men samtidig må vi jo erkende, at sagens karakter er så alvorlig, at vi som FSC-system har været nødsaget til at tage dette skridt og dissociere os fra DLH. Det er ikke noget, som vi gør med let hjerte, men efter grundige undersøgelser og nøje overvejelser, siger Loa Dalgaard Worm, sekretariatsleder i FSC Danmark.

Selvom der i sagen hverken var tale om FSC-skovområder eller salg af FSC-træ, så foreskriver FSC’s regler, at man ikke kan associere sig med virksomheder, der står bag ulovlige aktiviteter. Ifølge Generaldirektør Kim Carstensen vil et fortsat samarbejde med DLH bringe FSC-systemets troværdighed i fare.

DLH: Alt træ var lovligt
Hos DLH er man uenig med FSC, men tager afgørelsen til efterretning. Virksomheden er nu gået i dialog med FSC om opfyldelse af betingelserne for at fastholde certificeringen. Betingelserne skal opfyldes inden for en frist på tre måneder, og DLH forventer at fastholde sin FSC-certificering.

Sagen udspringer af en formel klage fra februar 2014, hvor Global Witness pegede på, at DLH havde købt ulovligt træ fældet i Liberia og videresolgt det til Bangladesh, Kina og Frankrig. I alt drejer det sig om køb af træ for i alt ca. 300.000 USD over nogle få måneder i 2012.

- Det er vigtigt at understrege, at alt træ, som DLH købte, var lovligt eksporteret og kontrolleret af certificeringsfirmaet SGS. Og DLH stoppede straks for køb af træ fra Liberia, da en regeringsrapport konkluderede, at fældningstilladelserne ikke var udstedt på lovligt grundlag, skriver direktør Kent Arentoft i en udtalelse fra DLH.

Han fremhæver, at DLH har et af branchens mest omfattende kontrolsystemer til at sikre, at indkøbt træ er lovligt.

- De danske myndigheder har i forbindelse med en rutinekontrol i december 2013 godkendt systemet. Dertil kommer, at alle leverandører er underlagt DLH’s ”Good Supplier Program” (GSP), hvilket sikrer, at de overholder kravene til EUTR, skriver DLH-direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11